ДПС твърди, че европейските либерали са притеснени от задкулисните договорки в България

OFFNews 27 май 2023 в 16:31 2259 1

Делегацията на ДПС в Стокхолм

Снимка Пресофис на Илхан Кючюк

Делегацията на ДПС в Стокхолм

„Европа със загриженост наблюдава скандалните разкрития и притеснителни задкулисни договорки, които се водят за управлението на нашата страна. И тук нашите либерални партньори се сблъскват с реалността и приемат факта, че действията на определени родни политици не са в интерес на българското и европейското общество, защото принципите на прозрачност, демокрация и обществена отговорност са грубо погазени“.

Това е позицията на делегацията на ДПС, която в момента е в Стокхолм на годишния конгрес на Алианса на либералите и демократите за Европа. В конгреса участват над 800 либерали от цяла Европа.

Движението за права и свободи е представено на конгреса в Стокхолм от съпредседателя на партия АЛДЕ - евродепутата Илхан Кючюк, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, международните експерти Валентин Тончев, Мелек Фикри, международния секретар Антоанета Асенова и члена на ръководството на Европейската либерална младеж Танзер Юсеинов.

"По време на конгреса подлежат на разглеждане включително и предложените от ДПС резолюции относно международния отговор спрямо последиците от земетресенията в Турция и Сирия и относно изграждането на ефективна общоевропейска рамка за борба с езика на омразата" - заявиха от пресофиса на Илхан Кючюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!