ДПС: С темата "Сигурност" Борисов пуска Цветанов по бобслея

Елица Мартинова 29 януари 2014 в 12:35 2699 11

Лютви Местан, Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, Снимка: БГНЕС

"Когато узнах, че намерението на г-н Борисов е да внесе вот на недоверие точно по темата за сектор "Сигурност", ми беше трудно да повярвам, защото от гледна точка на ГЕРБ, няма по-несъстоятелна тема за вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски".

Така председателят на ДПС Лютви Местан коментира новината, че в средата на февруари ГЕРБ ще внесе вот на недоверие заради политиките на правителството в сектор "Сигурност.

Според председателя на ДПС за политиките на ГЕРБ може да има две обяснения. Едното, по думите на Местан, е, че "Борисов става все по-неадекватен".
"Второто обяснение е по-интересно. Възможно е пък да бъде един добре премислен тактически ход да пусне заместник-председателя си Цветан Цветанов по бобслея. Той много добре знае, че Цветанов не издържа по никакъв начин на сравнението с новия вицерепемиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев", изтъкна Лютви Местан.

Той припомни, че скандалът с нерегламентираните подслушвания в МВР избухна, докато Цветанов бе вътрешен министър. Местан допуска, че председателят на ГЕРБ умишлено иска да вкара заместника си "в едни предварително загубени дебати".

Председателят на "Коалиция за България" Сергей Станишев също изрази скептицизъм към подбраната тема за вота на недоверие към кабинета. Лидерът на БСП също припомни за скандала с нерегламентираните подслушвания при мандата на Цветанов. По думите при управлението на ГЕРБ е имало някоколко съществени пробива в националната сигурност.

"МВР се превърна в партизанска структура ив инструмент за репресии срещу бизнеса. или ще защитават това, че имаше няколко тежки пробива в националната сигурност по време на г-н Цветанов, като се започне от първия терористичен акт от десетилетия на територията на България с жертви; взрива на Петолъчката?", припомни Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews