ДПС даде заден за предсрочните избори след евровота

Елица Мартинова 26 ноември 2013 в 08:50 2264 17

Камен Костадинов Снимка БГНЕС/архив
Камен Костадинов Снимка БГНЕС/архив

 

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов даде заден по изразената от колегата му Йордан Цонев хипотеза, че ако БСП и ДПС не спечелят 51% от гласовете на евровота, ще подадат оставка.

На 19 ноември пред „Нова телевизия“ Цонев заяви, че изборите за Европейски парламент ще бъдат лакмус за обществените нагласи.

„При изборите няма статистическа грешка, те точно и ясно отразяват отношението на хората към всяка политическа сила. Ако 50 плюс един процента спечелят партиите извън мнозинството, ние ще определим избори“, каза тогава Цонев.

Днес, отново пред „Нова телевизия“, Камен Костадинов се опита да преиначи думите на колегата си с обяснението, че Цонев „не е казал точно това“. Според Костадинов другият зам.-председател на ПГ на ДПС е имал предвид, че кабинетът ще насрочи избори, ако ГЕРБ спечелят по голямата част от гласовете – поне 51%.

След като водещите Виктор Николаев и Ани Цолова цитираха думите на Цонев, Костадинов отговори: „Това, което казва Цонев, е така - ако управляващото мнозинство има повече от половината депутати, няма разговори за предсрочни избори. Ако са по-малко – къде са останалите, има ли съответстваща алтернатива“.

Николаев обаче не отстъпи и бе категоричен, че твърденията на Цонев са били други.

„Дискусии, където трябва да се водят с часове и да се нюансират разговорите, се опитвате в рамките на една минута от телевизионно интервю да ги обобщите, няма как по-късно да не надговаряме по тях“, обясни Камен Костадинов.

Във връзка с казуса Бисеров за пореден път Костадинов подчерта, че никой от колегите на бившия зам.-председател на НС не е знаел подробности около финансовото му състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews