Йордан Цонев: Оставка няма да има!

OFFNews 15 ноември 2013 в 21:57 9502 29

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ

Оставка на кабинета няма да има, категоричен беше зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, който тази вечер беше гост в предаването на БНТ "Панорама".

Ясно и категорично казахме - оставка не приемаме, защото за нас това не е искането на цялото общество и оставка няма да дадем, каквато и ескалация да има. Не властта, а протестиращите преминаха границата, заяви Цонев, коментирайки с ескалацията на протестите на 12 ноември.

Ние не видяхме студенти с вериги да дърпат загражденията, нито да налитат на бой на стоящите спокойно полицаи, видяхме една озверяла тълпа от ултраси в един опит да бъде превзета и окупирана за първи път държавна сграда, в която се осъществява властта. Това е преминаване на всякаква граница, подчерта Цонев. Малко по-късно той определи протеста от 12 ноември като "опит за преврат".

Той постави въпроса защо нито един град извън столицата не протестира. България само жълтите павета ли е, трябва да бъде чуто само мнението на жълтите павета ли, или трябва да бъде чуто мнението на цяла България, попита Йордан Цонев.

Уважаваме всички протести, които са мирни, уважаваме правото на всеки да протестира, без да пречи на другите, уважаваме правото на всеки да има своите искания, да ги получава или да му бъдат отказани с аргументи. Ние сме в готовност - и депутатите от управляващото мнозинство, и правителството, да водим разговор по всяка тема, заяви Цонев.

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС даде поведението на обвинения днес за пране на пари бивш зам.-председател на партията и на парламента Христо Бисеров като пример за зряло политическо поведение. "Бисеров трябва да послужи за пример как трябва да се постъпва", каза Цонев. Той се аргументира с това, че Бисеров подаде оставка от партийния и държавния пост три дни преди да бъде започнато разследването срещу него. Допусна, че Бисеров вероятно е знаел за предстоящата проверка. Единствено той самият може да ви отговори дали някой го е предупредил, каза Цонев. Преди ден се разбра, че в ДАНС започва вътрешна проверка за о изтичане на информация по случая.  

"Бисеров е първият политик, който напуска политиката преди да му бъде повдигнато обвинение. Има политици с обвинения, които не напускат парламента. Има политици, например президентът, с тежки съмнения за финансови нарушения", каза Цонев, чиято политическа кариера - първоначално в СДС, а после и в ДПС, доскоро се развиваше паралелно с тази на Бисеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!