Йордан Цонев: Оставка няма да има!

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2013 в 21:57 8952 29

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ

Оставка на кабинета няма да има, категоричен беше зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, който тази вечер беше гост в предаването на БНТ "Панорама".

Ясно и категорично казахме - оставка не приемаме, защото за нас това не е искането на цялото общество и оставка няма да дадем, каквато и ескалация да има. Не властта, а протестиращите преминаха границата, заяви Цонев, коментирайки с ескалацията на протестите на 12 ноември.

Ние не видяхме студенти с вериги да дърпат загражденията, нито да налитат на бой на стоящите спокойно полицаи, видяхме една озверяла тълпа от ултраси в един опит да бъде превзета и окупирана за първи път държавна сграда, в която се осъществява властта. Това е преминаване на всякаква граница, подчерта Цонев. Малко по-късно той определи протеста от 12 ноември като "опит за преврат".

Той постави въпроса защо нито един град извън столицата не протестира. България само жълтите павета ли е, трябва да бъде чуто само мнението на жълтите павета ли, или трябва да бъде чуто мнението на цяла България, попита Йордан Цонев.

Уважаваме всички протести, които са мирни, уважаваме правото на всеки да протестира, без да пречи на другите, уважаваме правото на всеки да има своите искания, да ги получава или да му бъдат отказани с аргументи. Ние сме в готовност - и депутатите от управляващото мнозинство, и правителството, да водим разговор по всяка тема, заяви Цонев.

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС даде поведението на обвинения днес за пране на пари бивш зам.-председател на партията и на парламента Христо Бисеров като пример за зряло политическо поведение. "Бисеров трябва да послужи за пример как трябва да се постъпва", каза Цонев. Той се аргументира с това, че Бисеров подаде оставка от партийния и държавния пост три дни преди да бъде започнато разследването срещу него. Допусна, че Бисеров вероятно е знаел за предстоящата проверка. Единствено той самият може да ви отговори дали някой го е предупредил, каза Цонев. Преди ден се разбра, че в ДАНС започва вътрешна проверка за о изтичане на информация по случая.  

"Бисеров е първият политик, който напуска политиката преди да му бъде повдигнато обвинение. Има политици с обвинения, които не напускат парламента. Има политици, например президентът, с тежки съмнения за финансови нарушения", каза Цонев, чиято политическа кариера - първоначално в СДС, а после и в ДПС, доскоро се развиваше паралелно с тази на Бисеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2013 в 16:01

Да добавя-ЦЪРВУЛ!

16.11 2013 в 14:32

"Бисеров трябва да послужи за пример как трябва да се постъпва"!!!

Така е Данчо! Така е Мента! Подай си оставката преди да е дощла прокурорска заповед.

16.11 2013 в 13:08

Преподавателите от Реформаторският блок, водят за ръчичка студентите конформисти - слагачи. Та тези преподаватели смятат бедните за паразити, и искат да се намалят пенсиите и заплатите в България, но да има за грабене в университетите. Има 70% подкрепа за протестите, но те мислят, че протестите са за големи пенсии и заплати. Ако тези 70% разберат истината?? ЩЕ ИМА ВОЙНА!!

16.11 2013 в 12:55

Мента,Мента-а-а-а-а-а,може ли да си толкова прост???!!!Ами не си ли наясно,че идва и твоят ред!И,че не ти решаваш ще има или няма да има оставка!Ами я започвай да мислиш как да си спасяваш задника!Ама спасение няма,и тебе ще те хвърлят на хиените....................

16.11 2013 в 12:54

Йордан Цонев: Оставка няма да има!
Данчоо, Ментоо, О С Т А В К А ще има, ама ти скоро ще търкаш затворническите нарове в една килия с Ицето Бисеров.

Чеврени боклуци + ЕНИЧАРИ = Катастрофата за БЪЛГАРИЯ !

16.11 2013 в 12:29

”Бисеров трябва да послужи за пример как трябва да се постъпва”, каза Цонев.

Още ли трябва някой да обяснява защо трябва ОСТАВКА веднага?

Хората крещят за Морал, той им дава Бисеров за пример, нямам думи, не знам какво да кажа.

16.11 2013 в 11:11

Сто пъти повтори - жълтите павета, жълтите павета. Това показва само едно - Данчо Ментата е жалък и комплексиран провинциалист, говорещ на тежък диалект, и колкото скъпи и маниерни очила да си сложи, и каквито имоти и коли да си напазарува ще си остане това - провинциалист. Смешник.

16.11 2013 в 07:03

Много ще се радвам, ако излезнеш прав.За България няма по-вредна партия от ДПС.Създаването на тази партия е най-голямото престъпление на комунистите след десети ноември.

16.11 2013 в 07:00

Ти си следващият бе боклук

16.11 2013 в 06:29

Ех, Данчо бедни ми Менто не виждаш ли, че идва твоят ред .... Пребоядисвай се с време ... цък, цък тече. Ще изпуснеш келепира, не ставаш и за даскал по Закон божи в Карапелит.