Доставките на руски нефт за България са подсигурени

OFFNews Последна промяна на 16 април 2022 в 20:44 3139 1

Снимка БТА/Архив

Подсигурени са доставките на нефт за България от Русия с нужните кораби. България се ползва с изключение по отношение на енергийните доставки на енергоресурси от Руската федерация, които включват нефт и други суровини, заяви по БНТ министърът на транспорта Николай Събев.

По думите му за България е важно да не бъдат спирани доставките на отработеното ядрено гориво.

"Не ни е страх от предсрочни избори. Нови избори могат да се случат след 4,3,2 години - няма значение, важното е да си изпълняваме обещанията. Българите за първи път имат пред себе си една истинска коалиция - всяка една от партиите има собствено лице, ясна програма и принципи. Коалиционното споразумение не е така детайлно, както в Германия, доста от нещата не са вписани, а някои от нещата, които са написани, имат нужда да бъдат преразгледани от коалиционните партньори", допълни Николай Събев.

Според него "Продължаваме промяната" е истинска партия, като целта е подреждането на държавата. Николай Събев добави, че няма амбиции да управлява партията и да застава на ръководни позиции.

Той коментира протеста на пътните строители така: "Към договорите са сключвани допълнителни споразумения, които превишават по 3 стойността, която е договорена като заплащане".

Транспортният министър подчерта, че относно операцията "Царевна" непрекъснато поддържа комуникация с капитан Даниел Стефанов.

"Ситуацията е особено трудна, не можем да говорим публично за това, което е било планирано, дори и аз не знаех доста от детайлите, ако има военна операция, трябва да се запази военната тайна. Искам да потвърдя, че от страна на премиера са извършени предварителни действия да бъдат изведени моряците, за конкретния ден нямам информация. Относно кораба "Рожен" ситуацията е спокойна, инициатива на премиера е да бъдат върнати моряците", каза още Николай Събев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7440

2

kokoten

17.04 2022 в 12:20

Не,тъпако,ще ги плащаме с неучастие в тази безсмислена война.....и няма какво да ни плашат с руска инвазия в Европа....това са си отношения м/у Рашата и хохолите,верно е,че войната е възможно най-лошото решение,ама не можем да повлияем на Путин... с всички тия помощи само се удължава агонията,мрат хора и всчико върви надолу....да сядат и да преговарят,а кибиците да гарантират,това е решението и колкото по-бързо,толкова по-добре,всичко останало са демократични тъпотии,които насърчават безумно тъпия и нагъл президент Зеленски,който открито ни води и апелира за ядрена война....