Дончев за паниката с горивата: Представете си, ако се aнгaжиpa пapтията, ĸaĸвo щe cтaнe

OFFNews 04 март 2022 в 20:29 3726 2

Bpъx нa бeзпoмoщнocттa e дa се oпpaвдaвaш c дpyгитe, xeлe пъĸ c млaдeжĸa opгaнизaция, a пpeдcтaвeтe cи, щoм млaдeжитe ни ca cтopили тaя пopaзия, ако се aнгaжиpaт цялaтa пapтия, ĸaĸвo щe cтaнe? Само си представете.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг заедно с бившия енергиен министър Делян Добрев и членове на "Младежи ГЕРБ". 

Той задочно отговори на премиера Кирил Петков, който днес обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата

Дончев обясни, че да си министър-предсадател - "най-овластената фигура в държавата, и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация - е безпомощност". Според него дъното на безпомощността е да обвиняваш другите затова, че не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността. 

"Естествено продължение е премиерът да изпрати Бойко Рашков да арестува цялата младежка организация. Това, че младежите са видели опашка пред бензиностанция пред един или друг град какво предполага - да си затворят очите, да не го направят достояние на другите?", добави той. 

По думите на бившия вицепремиер ангажиментите им като опозиция са да намират всяка грешка, всеки дефицит, пропуск на управляващите: "Да бъдеш добра опозиция означава да се опиташ да се бориш с държавата.  Ако някой коментира, че кризата е предизвикана от Младежи ГЕРБ, нека да напомня, че вечерта член на нашата парламентарна група - Жечо Станков, часове преди премиера, обясни на всички, че има горива и няма основание за паника".

Дончев допълни, че коалицията е дошла с неясна и мъглива програма, без цели и идеология. Според него, ако членовете на коалицията са последователни, тя трябва да се разпусне, защото няма право на политическо бъдеще след случилото се. 

Николай Алгафари - член на Младежи ГЕРБ "призна", че те са предизвикали кризата с цената на горивата: "Накарахме всички наши младежи от всички области градове да отидат и да напълнят всичко, каквото има с горива - бидони, качета с кисело зеле, комбайни, камиони, коли, мотопеди. Скарах се с дядо, защото се наложи да изсипя киселото зеле и да напълня бидона с бензин. Обаче нашият премиер се оказа всевиждащ ястреб и ни разкри". 

Николай Диков заяви, че "Младежи ГЕРБ" са "виновни" и за кризата с тока, защото "всички младежи денонощно държат включени електроуредите си".

Божидара Дончева пък обясни, че организацията е "изпратила" Георги Свиленски на връх Шипка, за да освирка Кирил Петков.

Бившият енергиен министър Делян Добрев каза, че вечерта, в която хората са се притеснили "съвсем нормално заради покачващите се цени", е трябвало правителството да реагира адекватно и да обяви отпускане на горива от държавни резерв на ниска цена - около 2 лева, за да се успокоят хората.

"Те не направиха нищо, търсеха нашите младежи. Това не е екзотична идея, а го направиха Щатите и още 30 държави. Искам да попитам за една газова сделка. 22 часа след като започнаха да падат бомбите в Украйна, на нашата газова борса между 2 и 3 сутринта се продаде газ на половин цена. Тихомълком продадоха газ на половин цена - 4200 MWh, разликата е половин милион лева", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

05.03 2022 в 13:09

По селата добре знаят какво става като се ангажира партията. Пускат борчетата, които полицията пази и почват да плашат хората.

3767

1

Име на профила

04.03 2022 в 20:41

Ние много добре знаем на какво е способна партията ви, като се впрегне, Онуфрий! Как не ви е срам, бе!

Ще ви арестува цялата организация, ти не се притеснявай, само да проветрят прокуратурата малко.
 
X

Подкастът на OFFNews