Домусчиев: Протестът ни е срещу статуквото в енергетиката

OFFNews 26 юни 2015 в 08:52 2265 0

"Този протест е прецедент в българската история, досега такова нещо не се е случвало. Досега протестираха синдикати, а сега – работодатели заедно със своите служители. Това е ясен знак, че в системата на енергетиката трябва да има сериозни реформи”.

Това заяви шефът на КРИБ Кирил Домусчиев по повод предстоящите протести в страната срещу увеличението на тока в индустриалния сектор. Той говори по Нова тв с надпис на сакото „Ден на траур за българската икономика”. 

"Протестът е срещу статуквото и неправенето на реформи. Да се увеличи цената на електроенергията е най-мързеливото решение, както каза вицепремиерът Томислав Дончев. А това се прави години наред”, поясни той.

За твърденията си, че енергийният регулатор защитава определена група олигарси, Домусчиев заяви, че визира хората, които стоят зад ВЕИ-тата, топлофикациите и заводските централи, които са една от основните причини за постоянното поскъпване на тока. 

"Тези хора разполагат с много сериозен ресурс срещу всичко това, което правят в момента работодателските организации и се опитват по всякакъв начин да вкарат някакви клинове между нас. Всеки знае, че в парламента има поне 20-ина депутати, които имат участие в това”, заяви шефът на КРИБ, но не пожела да назове имена.

"Ако се вземат всички мерки, които ние предоставихме на правителството, би трябвало дефицитът в енергетиката не само да изчезне, но и предвиждаме, че могат да се спестят до около 1 милиард лева. Искаме и инвестиции в държавните предприятия, които продължават да се обезкървяват”, заяви още шефът на КРИБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови