До седмица правителството номинира българския еврокомисар

OFFNews 05 май 2017 в 20:23 4605 1

В телефонен разговор с българския премиер председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя правителството ни в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия.

Премиерът Борисов пое ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда, съобщават от пресцентъра на "Дондуков" 1.

Юнкер поздравил министър-председателя Бойко Борисов по повод третия му мандат начело на изпълнителната власт в България.

Председателят на ЕК отбелязал, че се радва да изрази своите най-добри благопожелания за "този впечатляващ успех на Борисов не само като към опитен държавник, но и към добър приятел в негово лице."

Според председателя на ЕК "натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат."

Юнкер акцентирал върху "голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС."

През април Владислав Горанов коментира, че евродепутатът Мария Габриел е добър и реалистичен кандидат за български еврокомисар.

"Ако питате мен, мисля, че тя може да е много добър комисар и е българинът, който ще спечели най-много доверие в Европарламента при гласуването", заяви преди месец Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.05 2017 в 22:25

Хубаво, ама ако радиото не лъже, тая женица говори с недовършени изречения, и всъщност нечленоразделно. Понеже, за мене поне, безкрайното въртене на няколко еврошаблона на брюкселски диалект, никак не прилича на човешка реч.
Все едно дали на бейзик бългериън, или на бейзик инглиш. Който май и е и по-лесен.