Близка на Кунева стана вицепремиер в кабинета „Орешарски“

Последна промяна на 27 май 2013 в 17:33 6260 6

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

Новият заместник министър-председател по еврофондовете и министър на правосъдието, предложен от Пламен Орешарски, е Зинаида Златанова.

Златанова бе ръководител на представителството на Еврокомисията в България до началото на май 2013 г.

Кариерата й е свързана с европейските институции и преговорите на България за членство в ЕС и затова името й често се свързва с първия български еврокомисар и лидер на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Преди да поеме представителството на Еврокомисията у нас, Зинаида Златанова е работила като директор "Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции" в Министерския съвет; началник на отдел "Европейска интеграция" в Министерството на околната среда и водите; главен експерт в отдел "Международно сътрудничество и европейска интеграция" в Министерство на околната среда и водите и др.

Златанова има магистърска степен по право от Софийския университет, завършила е средното си образование в Немската езикова гимназия в София. Владее английски, немски и руски език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2013 в 22:06

блажени са верующите и тяхно е царството небесно

27.05 2013 в 22:05

моля за извинение, коментарът трябваше да е за по-горния пост.

27.05 2013 в 22:04

блажени са верующите и тяхно ще царството небесно

27.05 2013 в 21:01

Алоо, "близка" на български означава роднина!

27.05 2013 в 19:34

Ами то догодина по това мреме вече ще е ясно, ако се задържат до тогава...айде първо да ги видим как ще започнат, пък после да коментираме...то и за ББ имаше "големи надежди", ама се оказаха излъгани...лично аз ще ги преценявам по цената на тока и водата (дали ще бъде намалена имам предвид, и то в пъти, не да се замразява, защото сегашните цени са монополни и спекулативни)...ако оставят ЧЕЗ и Веолия да ни грабят както досега, както и циганската престъпност да вилнее...няма да стане...

27.05 2013 в 18:05

Правителството на Орешарски не се създава с цел да обере негативите и не е предвидено с краткосрочен хоризонт, а със стратегия за цял мандат! Затова вярвам, че Орешарски като уважаван експерт от всички в страната, ще успее да извади България от постоянната криза в която ГЕРБ я вкараха с кражби и калинки