Десните: Близнашки да се извини за репликата "комунизмът е красив идеал"

Юлиуш Висожински Последна промяна на 07 август 2014 в 20:03 5700 27

Снимка OFFNews

Новата коалиция "Десните" остро протестира срещу изявлението на министър-председателя Георги Близнашки, че „комунизмът е много красив идеал”.

Напомняме на г-н Близнашки, че този „красив идеал“ всъщност е погубил десетки милиони хора и е увредил развитието на редица страни и народи, категорични са от новия политически съюз.

В "Десните" влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони. В гражданската квота на политическия съюз са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

Разликата между националсоциализма и комунизма се състои само в това, че едната идеология налагаше превъзходството на една раса над друга, а втората - диктатура на една класа над останалите слоеве в обществото. Комунизмът отвори пропаст във всяко едно общество, където бяха посети семената му, коментират от "Десните".

Те са на мнение, че е "напълно неприемливо човек, чиято професионална квалификация и длъжност изискват спазването на Конституцията и законите на РБ, да си позволява подобно изявление в момента, в който заема най-високата позиция в изпълнителната власт, представлявайки не само себе си, но и Република България".

Настояваме президентът Плевнелиев да вземе отношение по направеното изявление от назначения от него служебен премиер. Очакваме публично извинение от министър-председателя Близнашки! - заявиха от новия политически съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2014 в 17:17


Всеки разумен и почтен човек разбира, че комунистическата теория е красива, но комунистическата практика, по вина на нейните противници, е трагична. Измеренията на последната, са превратно тълкувани (във вреда на комунизма) и преувеличени именно от дясно-мислещите негодници, които не желаят да признаят, че национал-социализмът (фашизмът) е грозен и отвратителен както на теория, така и на практика. Още след разсекретяването (от Горбачов) на документите на КГБ, световната историческа документалистика установи с научна точност, че репресираните през Сталинския период не надвишават числеността на затворените и екзекутираните в САЩ през същия период. Установи се още, че не е имало никакъв "глад в Украйна" и разни други измислени геноциди, и че това са нагли лъжи и клевети изфабрикувани и разпространявани от Гестапо и ЦРУ.

Дясномислещите протестъри са тези, които трябва да се извиняват за своите лъжи и клевети срещу комунизма.

08.08 2014 в 14:56

Близнашки е напълно прав. Не "красивият идеал" е погубил милиони хора, а разновидностите на неговото извращение.

08.08 2014 в 09:57

Алоууу,"десните" и сега какво да спрем да четем Стайнбек и Хемингуей,които си признават ,че вярват в комунистическия идеал.

08.08 2014 в 05:27

Много хора в дясно губят време да търсят теле под вола.

08.08 2014 в 02:22

Уведомявам коалицията че това лице Близнашки цитира смислово Збигнев Бжежински - световно известен и уважаван антикомунист.Пишете и до него да ви се извини.Всички вие сте такива антикомунисти че на Бжежински ще му се доплаче ако знае за съществуването ви.

08.08 2014 в 01:39

А на герберастките педалчета, дето толкова реват срещу комунистите и се правят на десни и са коментирали под тази статия в защита на комунизма и чистите идеали - само да споделя - запазих си линк към нея и ще ви напомням винаги, че освен, че се кланяте на тъпа мутра, възхвалявате и комунизма като идея.
Ше ви еба в "десните" олигофрени!

08.08 2014 в 01:33

Да еба тея гербаджии, показаха си най-после потеклото - за тях комунизмът е идеал.....
Тъпанари с тъпанари такива! Малоумен електорат на една проста мутра, нищо повече.....

07.08 2014 в 23:03

Е те тия са баш реформаторите.

ПП
А къде е председателя на реформаторите.
Нещо се забави !!?
Или вече за всеки случай се е кандидатирал и за председател на баш реформаторите?
Май се обърках.
Като реформаторите или баш реформаторите.
Аман от реформатори

07.08 2014 в 22:44

Всеки красив идеал води до жертви и страдания на несъгласните с идеала.

07.08 2014 в 22:42

... казаш, да бяха се писали ТЕСНИТЕ (бивши)...

... хахахахахахаха