Десните: Близнашки да се извини за репликата "комунизмът е красив идеал"

Юлиуш Висожински 07 август 2014 в 20:03 6447 27

Снимка OFFNews

Новата коалиция "Десните" остро протестира срещу изявлението на министър-председателя Георги Близнашки, че „комунизмът е много красив идеал”.

Напомняме на г-н Близнашки, че този „красив идеал“ всъщност е погубил десетки милиони хора и е увредил развитието на редица страни и народи, категорични са от новия политически съюз.

В "Десните" влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони. В гражданската квота на политическия съюз са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

Разликата между националсоциализма и комунизма се състои само в това, че едната идеология налагаше превъзходството на една раса над друга, а втората - диктатура на една класа над останалите слоеве в обществото. Комунизмът отвори пропаст във всяко едно общество, където бяха посети семената му, коментират от "Десните".

Те са на мнение, че е "напълно неприемливо човек, чиято професионална квалификация и длъжност изискват спазването на Конституцията и законите на РБ, да си позволява подобно изявление в момента, в който заема най-високата позиция в изпълнителната власт, представлявайки не само себе си, но и Република България".

Настояваме президентът Плевнелиев да вземе отношение по направеното изявление от назначения от него служебен премиер. Очакваме публично извинение от министър-председателя Близнашки! - заявиха от новия политически съюз.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика