"Десните" канят ДСБ и СДС в нова коалиция

Георги Савчев Последна промяна на 06 август 2014 в 14:35 2482 9

Снимка OFFNews

Ние сме отворени за нашите приятели от ДСБ. Мястото на ДСБ, СДС и БЗНС - десните партии в Реформаторския блок, е при нас, заяви на първата пресконференция на коалиция "Десните" Илко Семерджиев.

В новата коалиция влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони.

В гражданската квота на съюза са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

Да, аз съм член на ДСБ, но в "Десните" съм от гражданската квота, защото не желая да разцепвам ДСБ. В личен план продължавам да си комуникирам с приятели и колеги от ДСБ, каза Семерджиев.

Коалиция "Десните" призовава ДСБ, СДС и БЗНС да изоставят центризма и опитите да помагат на популизма срещу властови позиции, каза още той.

Нас не ни е събрал някакъв господар, а десните ценности. Ние ще сме безкомпромисната десница, която няма да се пазари за гласове и да бъде патерица на други политически сили. Няма да водим никакви разговори с ГЕРБ, БСП и ДПС, категорична е Мария Капон - председател на Единната народна партия.

Днес можем да кажем, че избирателите вече имат възможност да гласуват за национално-патриотичен десен съюз, каза на свой ред председателят на Българския демократически форум Жаклин Толева.

Опитваме се да дадем алтернатива, с която да покажем, че „политика“ не е мръсна работа. Политиката става мръсна, когато с нея се занимават хора, които нямат ценности и които вкарват в нея лоши практики. Политиката в България трябва да стане професионално занимание, защото политиката е душата на държавата. Ние искаме да покажем, че в политиката почтеността е възможна, че принципите и последователността дават стабилност, коментира още Илко Семерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2014 в 21:45

Капонката не беше ли от АБВ по едно време? На всяка манджа мерудия, само да е на трапезата. Някои така и не разбраха, че са изпаднали от каруцата.

07.08 2014 в 11:34

Дясните избиратели НЕ припознават милиционерската групировка на Бойко Борисов за тяхен представител! Това трябва да стане ясно и на Радан и на протестърите, за които всички ние с дясна политическа ориентация НЕ ПОДКРЕПИХМЕ активно, защото подозирахме, че ще ни докарат пак Бойко Борисов на власт! Така и стана, а като се обърне колата - пътища много! Радан пренебрегна тези наши съображения и сега се опитва да се коригира, защото ни губи гласовете, а не можа да ги замести с новопривлечени! Не знам дали той не закъсня прекомерно! Все пак новата формация , в която присъстват лица като Илко Семерджиев, Муравей Радев, Мария Капон, Деница Сачева и пр. ще дадат надежда на доста хора от попиляното "дясно" ! Да видим!

06.08 2014 в 19:33

Еми няма да стане така."Десните"пък искат ДСБ, ето това е луда работа, да искаш разбивача на дясното Костов и отрепки!!! И от всичко печелят накрая БСП и ДПС. Майната му на това дясно!

06.08 2014 в 16:30

abe ia napravo se vlejte pri milicionerite...

06.08 2014 в 16:29

Не се наиграха на коалиции на ужким, не се навъртяха във всички посоки. Никакви сини не са ами тъмнолилави - бивши ДС издънки, примесени с пострадали от червените и изживяващи се като кралски особи, дето глава не прекланят пред нуждите на обществото.

06.08 2014 в 15:54

Уф, ама взе да ми писва! То десен до десен, мила моя майно льо, седесар до капонара... Хора десни, разумни, интелигентни, помните ли, имаше едно време Синя Коалиция, имаше я в Парламента, имаше евродепутати двама... и кака ви Надка се нацупи, и други едни седесари се нацупиха, и си взеха куклите... и сега зоват като морски сирени - оставете това, дето със зор го направихте, и подкрепа някаква събрахте, пък елате при нас, пак да почнем мъката отначало... А е толкова лесно - Реформаторският блок маже да побере всички, нали е блок...

06.08 2014 в 15:53

Само не мога да разбера как умен мъж като Юлиан Войнов се оказа в тази компания.

06.08 2014 в 15:38

Да се сберат с РБ.Да по скрият Кунева по на зад.Да не се карат едни с други.Имат потенциал от минимум 15%...десните избиратели жадуват за нещо подобно, но им е трудно е Кунева да я преглътнат.