"Десните" канят ДСБ и СДС в нова коалиция

Георги Савчев 06 август 2014 в 14:35 3058 9

Снимка OFFNews

Ние сме отворени за нашите приятели от ДСБ. Мястото на ДСБ, СДС и БЗНС - десните партии в Реформаторския блок, е при нас, заяви на първата пресконференция на коалиция "Десните" Илко Семерджиев.

В новата коалиция влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони.

В гражданската квота на съюза са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

Да, аз съм член на ДСБ, но в "Десните" съм от гражданската квота, защото не желая да разцепвам ДСБ. В личен план продължавам да си комуникирам с приятели и колеги от ДСБ, каза Семерджиев.

Коалиция "Десните" призовава ДСБ, СДС и БЗНС да изоставят центризма и опитите да помагат на популизма срещу властови позиции, каза още той.

Нас не ни е събрал някакъв господар, а десните ценности. Ние ще сме безкомпромисната десница, която няма да се пазари за гласове и да бъде патерица на други политически сили. Няма да водим никакви разговори с ГЕРБ, БСП и ДПС, категорична е Мария Капон - председател на Единната народна партия.

Днес можем да кажем, че избирателите вече имат възможност да гласуват за национално-патриотичен десен съюз, каза на свой ред председателят на Българския демократически форум Жаклин Толева.

Опитваме се да дадем алтернатива, с която да покажем, че „политика“ не е мръсна работа. Политиката става мръсна, когато с нея се занимават хора, които нямат ценности и които вкарват в нея лоши практики. Политиката в България трябва да стане професионално занимание, защото политиката е душата на държавата. Ние искаме да покажем, че в политиката почтеността е възможна, че принципите и последователността дават стабилност, коментира още Илко Семерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!