Десислава Атанасова: Няма да подкрепим кабинет на Продължаваме промяната

OFFNews 05 декември 2021 в 12:56 4528 0

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната", обяви председателят на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова пред БНР.

Така тя опроверга колегата си депутат Радомир Чолаков, който преди ден обяви, че партията на Бойко Борисов може да даде гласовете си за ново правителство на Кирил Петков.  

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", коментира Атанасова.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група.

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките", каза още Десислава Атанасова.

И допълни, че ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков