'Десетки души са се занимавали само с купуване на гласове за ГЕРБ през ноември'

Ружа Райчева 18 февруари 2022 в 13:42 3576 3

Снимка БТА/Минко Чернев

Според сведения на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) няколко десетки души са се занимавали само с купуване на гласове в полза на ГЕРБ на последните избори. 

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на редовния парламентарен контрол в отговор на въпрос от Бранимир Балачев от ГЕРБ.

Балачев поиска Рашков да обясни дали има образувани преписки в МВР-Варна за престъпления срещу политическата система по време на предизборната кампания за изборите 2 в 1 през ноември. Депутатът от ГЕРБ настоя Рашков да обясни каква е отговорността на МВР за "хаоса" по време на кампанията. "Ако няма осъдени и привлечени лица – вината е ваша", смята Бранимир Балачев. 

"По Вашата логика органите на МВР и прокуратурата не трябва да посягат на свободата на никого, дори да е извършил и най-тежкото престъпление. Не може да се говори това от трибуната на парламента. Недейте обижда служителите на МВР", каза Бойко Рашков. 

По думите на Рашков в момента има три висящи досъдебни производства по случая и събраните предварителни материали са докладвани в съответните териториални дирекции на вътрешното министерство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови