Депутатите приключват казуса с отказалия в последния момент да е премиер Пламен Николов

OFFNews 12 август 2021 в 07:00 2297 0

Пламен Николов

Снимка БТА, архив

Пламен Николов

Очаква се днес Народното събрание да сложи точка на казуса "Пламен Николов" и така и въпросът с правителство на първия мандатоносител - "Има такъв народ" - да приключи.

Депутатите трябва да гласуват дали да приемат волеизявлението му, че се отказва да бъде кандидат за министър-председател. Точката е първа в дневния ред на заседанието. Преди вота ще има дебати, каза вчера адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Това гласуване ще изчерпи въпроса за проектокабинета, отделен вот за него няма да има.

Николов се оттегли със следното Фейсбук волеизявление:

"Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен!

Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепирът стои над всичко. Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

???? Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;

???? Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

???? Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.

Не на двуличието!

Да живее България!

Искрено Ваш, Пламен Николов"

Ако депутатите изпратят проектокабинета на ИТН в историята, президентът Румен Радев ще може да връчи втори мандат за съставяне на правителство на вторите по резултат от изборите на 11 юли ГЕРБ. Те вече обявиха, че го върнат.

Кой ще получи третия проучвателен мандат престои държавният глава да реши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !