Демерджиев пита каращите се политици и магистрати защо е убит Къро

OFFNews 26 май 2023 в 14:14 2739 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Политиците и магистратите, които воюват отскоро, имаха общ враг, когато бяха приятели. Този враг се казваше Красимир Каменов - Къро

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, след като вчера при атентат бяха убити Красимир Каменов, съпругата му, детегледачка и техен бодигард в дома на издирвания за убийство мъж в Кейптаун, Южна Африка. 

"Тези хора дължат обяснение не като приятели, а като врагове как и защо се стигна до убийството. Некоректно е обяснение да се търси на друго място", каза Демерджиев.

По думите му, след като Къро е обявен за международно издирване, от МВР са уведомили властите на Южноафриканската република (РЮА) къде е той, но не е бил задържан. 

Министърът посочи още, че представител на МВР ще бъде допуснат на място и че ще получи цялата налична информация. Демерджиев припомни и че през 2018 г. е имало сходно убийство в РЮА на българин и неговата съпруга.

"Правим всичко възможно да установим има ли връзка. Обединили сме усилията на всички служби, протича операция в цялата страна срещу определени лица в криминалния свят, способни да извършат престъпление против личността. Целта ни е да разкрием извършителите и евентуалните поръчители", каза вътрешният министър. 

Демерджиев коментира и вчерашното изявление на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, в което той съобщи, че депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев ще покаже няколко часа записи с компромати, като действията са на службите и дълбоката държава. 

"Много ясно искам да кажа, че се надявам да не се визира МВР, защото министерството не си е позволило да записва никого, а само разследва престъпници. Понякога обаче се оказва, че тези хора са и на публични длъжности", каза той.

По думите му МВР няма да участва нито във войни на представители на отделни институции, нито между политици и представители на други институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови