Кой е Красимир Каменов - Къро, убит тази сутрин в Кейптаун

OFFNews 25 май 2023 в 16:50 11061 2

Справката за Къро в сайта на Интерпол

Снимка БГНЕС

Справката за Къро в сайта на Интерпол

Българското посолство в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани.

По информация на медиите в Кейптаун, единият от убитите е Красимир Каменов - Къро, той е застрелян рано тази сутрин.  Заедно с него са убити още две жени и един мъж, за които се смята, че са негови близки.

През последните години Красимир Каменов - Къро живееше в РЮА.

През април тази година по искане на българската прокуратура Каменов беше обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина.

Според публикуваната информация в сайта на Интерпол Каменов се издирваше за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

През март тази година Къро беше задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година, съобщава БНТ.

Прокуратурата уличи Каменов и като участник в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. На пресконференция през март в Националната следствена служба прокуратурата обяви, че заговорниците са целели свалянето на Иван Гешев от поста главен прокурор. Беше пуснат и запис, на който се чува как Къро говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

По информация на БНТ Красимир Каменов е разследван и за предполагаемата му връзка с три убийства: на Мето Илиенски и на "Братя Византийци" - Радослав и Николай Бикови.

Неофициално Къро се свързваше с контрабанда и наркотици и с така наречения златен гьол на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщава bTV.

В миналото редица медийни публикации посочваха Къро като част от ВИС - 2 и за близък на Христофорос Аманатидис-Таки, но през последните години се появи и версията, че двамата са се скарали. 

"Въпреки че сме 2023 година, все още когато стане дума за съдебна система, рязко в нея влизат имена и прякори от 90-те - Ами, Таки, Къро, Трактора. Това трябва да престане. Когато осъществим истинска реформа на съдебната система, няма да е възможно един премиер да дава плажовете на Черноморието на бившите си шефове от някоя борческа групировка" - заяви в понеделник в интервю за БНТ народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

"Още преди 3 месеца беше ясно, че за Красимир Каменов - Къро има поръчка. Спрягаше се една руска групировка. Не е като да липсват поводи за това убийство. Вчера Каменов беше много опасен източник на информация. С голяма доза сигурност ще ви кажа, че днес е убит ключов свидетел по разследване на чуждестранна юрисдикция. И това няма да се размине току-така. Моята хипотеза е, че One coin продължава да е смъртоносен!" - написа във Facebook профила си разследващият журналист от Bird.bg Димитър Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

25.05 2023 в 17:41

Дебелата мутра с голямата тиква разчиства по-малките мутри.

10298

1

AntiZ

25.05 2023 в 17:29

—"Кой е Красимир Каменов - Къро, убит тази сутрин в Кейптаун?"
—Мутра!
 
X

Да помогнем на украинските деца!