Делян Добрев пита Елена Йончева кои бизнесмени и служби обслужва

OFFNews 16 януари 2018 в 09:18 7677 5

Делян Добрев

Елена Йончева изпълнява „поръчка” от бизнесмени, окупирали Община Хасково, или от чужди служби по линия на енергетиката.

Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отговори на новите обвинения по т.нар. "Дриймтийм гейт", в който Йончева го обвинява в участие в схема за обществени поръчки в Хасково.

В студиото на bTV Добрев донесе много документи и коментира обстоятелствата около процедурите, за които се твърди, че са облагодетелствали негови близки.

„Ако напишете „Елена Йончева” в „Гугъл” и превключите на „Изображения”, половината снимки ще са мои”, коментира той и на свой ред попита защо Йончева трупа активи на негов гръб, а няма нито един собствен законопроект.

Бившият министър попита още: „Тя изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – кметът стои на конферентната маса, в присъствието на двамата се викат общински служители и им се поставят задачи”.

Не стана ясно кой е бизнесменът, но ексминистърът каза, че става дума за човек, близък до Иван Стаматов, с когото градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

Преди дни депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че ще предаде в прокуратурата доказателства, че фирми, близки до Добрев и зет му, са санирали различни сгради и са усвоили обществени поръчки за 50 млн. лв.

„Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”, попита още Добрев.

Той показа снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на проявите. „Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е вършил през предизборната кампания – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев. По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев.

Той показа и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на кампанията. Според „Капитал” тези имоти са на банкера Цветан Василев.

Елена Йончева отказа да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе.

„Благодарение на г-жа Йончева излезе, че поръчките са нещо лошо в Хасково, а благодарение на тях се постигнаха най-ниските цени в България”, посочи той.

Делян Добрев защити и братовчедка си Росица Гаргова, като посочи, че тя е била отличена с награда за най-добър финансист от Националното сдружение на общините, а с избухването на скандала „Кумгейт” и изострянето на отношенията с кмета Добри Беливанов, всички кадри на ГЕРБ са напуснали Община Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8500

5

Пенчо Милев

17.01 2018 в 09:09

УДУМВАТЕ СЕ , КРАДЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.
ДИЛЯНЧО, ВАЛЕРИ ВИЖТЕ СЕ , НАДУЛИ СТЕ СЕ КАТО ПРИШКИ . ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ВИ КАЧЪТ ПО ЕДНА СНИМКА ЗА СРАВНЕНИЕ ПРЕДИ И СЛЕД КАТО ДА СТАНАХТЕ МИНИСТЪРИ - И НЕ САМО НА ВАС , АМИ ВСИЧКИ. ЧЕ СТЕ СЕ НАДУЛИ . ДА НЕ СА ВИ ХАПАЛИ СТЪРШЕЛИ .
НЯМАМ ПРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ НО ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА .
ЗАСТЪПЯ ЛИ ВИ . ЖАЛНА ВИ .........А . ЩЕ ВЪРНЕТЕ ВСЕКИ Лев. € ВСЕКИ $.
ДА ВИ ПИТАМ С 3000Лв. ЗАПЛАТА КАК КУПУВАТЕ ИМОТИ ЗА 3,000,000 Лв.
ЕЛЕМЕНТАРНО Е КРАДЕТЕ МНОООГООООО , САМО НЯМА ЗАИНТЕРИСОВАНИ . И ТОВА ЩЕ СТАНЕ НЯМА НЕ НАКАЗАНО ,,ДОБРО,,ТАЯ НАША ПАРТИЯ ЛЮБИМА. ......

Г....рабят
Е...лементарно
Р....епублика
Б...ългария

10571

1

Hissarion

16.01 2018 в 09:35

Мутрогербите използват стария аргумент "А Вие защо биете негрите?", за да се оправдаят за всичко.