ДБГ ще разпръсва мъглата около обществените поръчки в София

OFFNews 28 септември 2019 в 13:22 2634 1

Снимка пресцентър ДБГ

Обединение ДБГ с № 67 до дупка, така председателят на Инициативния кометет на кандидата за кмет на София Мая Манолова - Никола Вапцаров, насърчи симпатизантите на ДБГ, Народен земеделски съюз, НДСВ и Сдружение "Път на младите".

Днес обединението започна предизборната си кампания и представи претендентите за общински съветници.

Дошло е време за промяна, София трябва да бъде пример за добро и прозрачно управление. Ще успеем заедно с Мая Манолова да постигнем това, което Йорданка Фандъкова не успя да направи за 10 години начело на столицата. Понасяме много удари, но сме длъжни да устоим, каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Той настоя за прозрачност на обществените поръчки, изграждане на околовръстното шосе, строеж на повече градски рингове и 10-процентно намаление на кметската администрация, както и за достойно компенсиране на собствениците на земи и дигитализация на общината.

Румен Йончен от ЗНС апелира за разсейване на софийската мъгла, която се стеле над решенията на Столичната община, прозрачност при разпределянето на бюджета от 1.8 млрд. лв. Общинските съветници досега бяха неразпознаваеми, управлението също. С Мая Манолова ще прекратим тези вредни практики, допълни Йончев.

Ани Вилфан от "Път на младите" каза, че столичани трябва да знаят къде отиват данъците им, защо работят за администрацията, когато трябва да е обратното, защо хората с увреждания нямат нормална среда.

Представителят на НДСВ адвокат Лъчезар Ценков коментира, че политиката е изкуство за създаване на приятелства. Ние сме олицетворение на младостта и опита. Трябва да направим София по-добро място за живеене, заяви той.

В края на церемонията по откриването бяха представени кандидатите за кметове на райони и претендентите за общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6063

1

Синия гол шаман

29.09 2019 в 09:28

Кои бяха ДБГ? Не бяха ли едни, които плюеха срещу ГЕРБ, после се прегърнаха и се кослираха с ГЕРБ, сега пак плюят... ??? Гушнаха се с Червена Мая.. Абе.., заеби!