ДБГ против поскъпването на тока

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2015 в 09:36 2544 4

Националният съвет на "Движение България на гражданите" с председател вицепремиерът Меглена Кунева не приема предложеното увеличение на цената на тока, обяви пресцентърът на ДБГ, част от Реформаторския блок.

Върховният орган на ДБГ взе четири решения на двудневно изнесено заседание в Добрич през уикенда. Те са: изслушване на КЕВР; законодателни промени в енергетиката; одит от Сметната палата; ускоряване членството на България в Европейската енергийна борса.

В решението на Националния съвет е ввписано, че органът не приема предложеното увеличение на цената на тока и възлага на народните представители от ДБГ поредица от законодателни и други действия с цел яснота за гражданите и нормализиране на ситуацията в сектора.

Според решението на Националния съвет депутатите от ДБГ в Реформаторския блок следва да организират изслушване на председателя на КЕВР за установяване на причините за увеличаване цената на тока, на което да се поканят и енергийните експерти на ДБГ, като целта е да се установи яснота за гражданите по отношение на аргументацията на предложеното увеличение. По време на Националния съвет по-голямата част от областните координатори съобщиха за изразено недоволство от бизнеса и хората в населените им места от предложеното увеличение и неяснота около причините, които го налагат и то точно сега.

Депутатите от ДБГ, които са 7 в парламентарната група на РБ, са натоварени от Националния съвет да предложат промени в Закона за енергетиката за цялостно оповестяване на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия.

Според решението на ръководния орган на ДБГ народните представители трябва да инициират и одит от Сметна палата на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие в сектор енергетика.

Като четвърто решение за сектора на енергетиката Националният съвет възлага на народните представители от ДБГ да постигнат политическо съгласие за подаване на апликация на страната за членство в Европейската енергийна борса.

Днес премиерът Бойко Борисов свиква извънредно министрите си заради цената на тока. Очаквайте подробности след края на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2015 в 22:00

Вижте какво идиоти.. Това че НЕК е крал и раздавал, та се е забравил, няма нищо общо с гражданите. Това, че някои са подписвали договори с които да крадат и се самонаграждават, няма нищо общ с гражданите. Това, че мръсни червени посредници си пълнят гушите от високите цени на тока, няма нищо общо с гражданите. Това, че Путин Е ИЗКОМАНДВАЛ МЕСТНИТЕ СИ ЛАКЕИ ДА ДИГАТ ЦЕНИТЕ И ДА Е..ВАТ МАЙКАТА НА БЪЛГАРИТЕ, НЯМА НИЩО ОБЩО С ГРАЖДАНИТЕ.
Който е крал да плаща!
Гражданите повече няма да плащат кражбите на бандитите.
Ако не вярвате, вдигнете цените и ..ви е е..ана майката..!
Лукойл да си плати данъците за 20 години и да опраят дълговете на НЕК. Аз дългове на мафията няма да плащам. Просто откачвам тока. Дърва дал господ.

21.06 2015 в 17:05

След изборите ще го дигнат тока, точно преди зимата.

Което обаче означава най-вероятно НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ посред зима.

ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!

21.06 2015 в 11:14

Като гледам как всички политици ронят крокодилски сълзи около увеличението на тока и на мене ми идва да заплача от умиление.....Милите, как са се загрижили само, направо сън не ги хваща.......Но няма и как да бъде по друг начин, идат избори...

21.06 2015 в 10:01

Мале, затварачката на глави и АЕЦи е вече за евтин ток. ТрансформациЙте на политическите мекерета.