Борисов: Ако бизнесът протестира за тока, ще се присъединя към тях

OFFNews 19 юни 2015 в 14:03 6184 12

И аз съм против увеличението на цената на тока. Ако работодателите протестират, ще се присъединя към протестите им. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи. 

По-рано днес компаниите - членове на национално представителните работодателски организации обявиха в декларация, че ще спират работа за по 1 час всеки ден в знак на протест срещу поскъпването на тока от 1 юли. Документът е подписан от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а протестът започва на 26 юни. 

Нека да бъдем коректни. Всички говорехме, че трябва да има държавен регулатор, който да е изцяло независим. От 9 члена, мисля, че ГЕРБ има само двама представители там. Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това, което казва, заяви Борисов, цитиран от Фокус. Премиерът допълни, че в събота или неделя ще направи съвещание, на което да се намери начин да не се вдига цената на тока. 

Нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК и БЕХ и ако трябва дори да отидем на по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи, обясни Борисов. Мога само да помоля КЕВР да отложат вдигането цената на тока, защото до тогава ще имаме някои решения, които ще повлияят. Не е коректно политическите партии да говорят, че ГЕРБ или аз искаме да вдигнем цената на тока”, заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews