Дъщерята на Че Гевара в нашия парламент: Социализмът е възможно решение за проблемите на капитализма

Николаос Цитиридис Последна промяна на 17 ноември 2017 в 12:51 10337 1

Алейда Гевара - дъщерята на кубинския революционер Че Гевара, бе на посещение в българския парламент днес и даде кратко интервю пред няколко медии.

56-годишната Алейда е в България по покана на асоциацията за приятелство България-Куба. Тя е лекар по професия и е първото от 4-те деца на Ернесто Че Гевара от втория му брак с кубинската партизанка Алейда Марч.

Въпросът за фланелките с лика на баща й и колко популярни са те предизвикват усмивката й: "Радват ме фланелките с неговия образ, радва ме, че хората знаят също кой и какъв е този човек."

"Ще вярвам на баща си и в неговата идея до последния си миг", споделя Алейда Гевара и разказва любопитна история от комунистическото минало на България. Работническа бригада от български завод всеки месец е работила и за Че Гевара. "Бригадата почиташе този човек и всеки месец заплатата отиваше за солидарност с Куба." Според Алейда това е една от най-големите почести, които баща ѝ получавал.

Тя сподели още, че от българите се чувства разделена само с езика. "Само той ме дели от вас, иначе в другите неща сме сходни".

Запитана за победата на капитализма, Алейда Гевара отговори:

"Капитализмът си е завоювал пространство, но все още не може да разреши проблемите на най-голямата част от човечеството. Следователно трябва да продължим да търсим разрешения - и социализмът, ако е добре устроен, е едно от решенията", каза за финал Алейда Гевара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11009

1

случайно прочетох

17.11 2017 в 14:01

Пази Боже от социализъм!
А тази Алейда Гевара, като е лекар, не знае ли, че затлъстяването е предпоставка за сърдечно-съдови заболявания?