Държавата не беше на мястото си по проблема с чумата, смята вицепрезидентът

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2018 в 12:37 1327 0

Държавата не беше на мястото си по проблема с чумата, смята вицепрезидентът

Държавата не беше на мястото си по време на овладяването на кризата с чумата по животните в странджанските села. Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

По думите й, от тук нататък действията на властите в района трябва да продължат при пълна прозрачност, тъй като до момента хората не са били достъчно информирани защо животните им се избиват.

При такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите, да се изслушат ръководството на БАБХ или поне ресорната комисия. Защото хората, когато видят ангажимента, публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой живее и мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни. За мен държавата не беше на мястото си, коментира Йотова.

Междувременно, на петия ден от акцията по умъртвяването на животните в Шарково обстановката в селото е спокойна. Днес там няма ветеринари и полицейски екипи.

Пред станалата известна ферма на баба Дора все още има хора от Шарково и съседните села, за да пазят козите й. Фермери се организират и за участие в протест в София в сряда.

Жителите на Шарково са притеснени за качеството на водата, защото умъртвените животни са заровени над селото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови