Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Комисия на ЕК идва днес, за да провери случая с чумата

OFFNews 16 юли 2018 в 07:16 3615 3

Комисия на ЕК идва днес, за да провери случая с чумата

Експертна мисия на Европейската комисия идва днес, за да провери дали Българската агенция за безопасност на храните се справя достатъчно добре с мерките около заразата от чума в пограничните райони.

В случай, че бъдат открити пропуски, ще се увеличи карантинният район. До момента са умъртвени близо 4000 животни в засегнатите шест села като във всяко стадо е открита поне една заразена коза или овца.

Това е достатъчно основание за умъртвяването на останалите. От Агенцията по храните обявиха също така, че ще се забави изплащането на обезщетения, защото предстои сумите да бъдат увеличени с решение на Министерския съвет.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов оперативен щаб ще координира мерките срещу разпространението на чумата по дребни преживни животни. Щабът ще следи и подкрепата, която се оказва на стопаните. Той ще работи до овладяване на ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

16.07 2018 в 12:22

Както пишеше в друга статия основният проблем е в информирането на хората. Може тези мерки да са напълно адекватни и необходими, но кой да обясни, че проблемът е огромен и това е начинът за справяне. Милиционерите знаят само да вършат нещо тайно, те от обяснения и диалог нямат нужда. А хората не са малоумни. Още по-лошото е, че кралят-слънце за да се хареса може да направи още по-голяма дивотия. Хубаво е, че спасиха стдото на баба Дора, а ако там вече има заразено животно? Тази неинформираност на хората води до още по-големи бели къде от незнание, къде от мизерия, къде от алчност - сега тайно изнасят и продават животни и така може да пламне цяла България.
Та да видиш как овцете ще изядат Тиквата.

10571

2

Hissarion

16.07 2018 в 09:38

А може ли и на пишман-ветеринар-конспиролозите да се наложи карантина?
 
X

Да помогнем на украинските деца!