Даниел Георгиев пак напуска групата на ГЕРБ

OFFNews 27 май 2014 в 14:23 6228 12

Изключеният от ГЕРБ депута Даниел Георгиев днес е подал заявление за напускане на парламентарната група, съобщава БГНЕС.

Миналата седмица Бойко Борисов поиска депутатът да бъде изключен от парламента и изпрати писмо, подписано лично от него, в деловодството на НС.

Депутатът ще остане независим, като вероятно ще представлява интересите на България без цензура в парламента. 

За едно денонощие Георгиев смени четири пъти партийните си предпочитания, лутайки се между ГЕРБ на Борисов и "България без цензура" на Бареков, като с тези обрати привлече безпрецедентно медийно внимание.

Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев преди дни поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ и пусна заявление за това в парламента. Само няколко часа по-късно той свика брифинг, на който обясни, че остава в ГЕРБ и каза, защото целта му била да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба".

Депутатът сам нарече реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Георгиев обясни, че е бил провокиран от "внушенията", създавани от медиите, че ще напуска ГЕРБ. Те будели "съмнение" в колегите му. Депутатът обаче благодари на Бареков за милите думи и похвали партията му. Лидерът на ББЦ Николай Бареков определи оставането на Георгиев в ГЕРБ като "фарс". И че депутатът бил бит и заплашван, за да не напуска.

По-късно същият ден от партията на Бареков съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ и е отишъл при лидера на ББЦ. Тогава Георгиев се появи на предизборен митинг на ББЦ в Бургас. Същият ден вечерта пред електронна информационна агенция Георгиев обяви, че всъщност остава в ГЕРБ и не напуска парламентарната група на партията. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!