Чакаме 25 000 гости у нас за председателството, подаряваме шалове, вратовръзки и монети

OFFNews 30 ноември 2017 в 17:20 6684 0

Около 25 000 гости очакваме в България във връзка с председателството на Съвета на ЕС, обяви ресорният министър Лиляна Павлова. 

По думите ѝ първоначалните очаквания били за 20 000 гости. По-късно те се увеличили на 22 000, но календарът на събитията в България се увеличава всеки ден, а с това и броят на гостите, обясни Павлова. 

Всеки от гостите ще получи по един подарък, а по време на събитията за цялото председателство гостите ще получават и допълнително папки, тефтери, химикалки и др. 

Подготвени са общо около 50 000 подаръка, като 18 000 са изпратени в постоянното ни председателство в Брюксел за участниците в събитията там. 

Основна част от подаръка ще са вратовръзки за мъжете и шалчета за жените, като те са изработени в два варианта - копринени и от вискоза - съответно за ВИП гостите и за всички останали. За ВИП гости ще се смятат премиери, министри, зам.-министри и ръководители на делегации.

Подготвени са 16 000 стандартни и 900 луксозни шала, 20 000 стандартни и 1100 луксозни вратовръзки.

Визията им е изработена от дизайнерът на "Шевица" Гергана Станкова. В дизайна са вплетени мотиви от българска шевица. 

Гостите ще получат още монети. За ВИП гостите ще има сребърна монета със златно покритие с логото на председателството, а за всички останали - специална емисия на монета от 2 лева също с логото на председателството. 

В подаръците ще са включени още и вече валидираната пощенска марка, която е издадена в лимитирана серия, за да има колекционерска стойност, пакетчета лавандула, тъй като страната ни вече е най-големият износител на лавандула, розово масло, мобилно зарядно за телефон, пин, тефтери, химикалки. Всички подаръци ще са в опаковки, брандирани с логото на председателството, обясниха от министерството.

Подаръците струват малко под 1 млн. лева, какъвто бюджет беше отделен за тях, уточни Лиляна Павлова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови