Пуснаха пощенска марка за Председателството

OFFNews 01 ноември 2017 в 12:31 3818 1

Специална пощенска марка „Първо Българско председателство на Съвета на ЕС“ валидираха министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. 

Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от официалните подаръци, които България ще даде на гостите на председателството. 

„Марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се повишава и през 2031 г., когато България ще поеме своето второ председателство, ще издадем и втора“, заяви министър Павлова. Тя добави, че в ерата на дигиталната комуникация и IT-технологиите, в издаването на марка има нещо романтично, защото всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка, не само дигитална.

„Затова официалната кореспонденция, която ще водим по време на Българското председателство и на хартия, също ще бъде изпращана със специалната пощенска марка“, каза още министър Павлова. Тя благодари на художника Тодор Ангелиев, създател на логото и визуализацията на марката за Българското председателство. 

„Имаме честта днес да валидираме пощенска марка, която ще бъде визитната картичка на Българското председателство, заяви по време на церемонията министър Московски. Той посочи, че пощенската марка е една малка енциклопедия, съдържаща в себе си събитията и фактите от важните за България дати. „Освен пощенската марка за председателството, успяхме да запазим и домейни на кирилица, за да имаме възможност да разпространим азбуката, която ползваме, по целия свят и Европа“, допълни министър Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови