БСП свали политическото си доверие от Борислав Гуцанов - председател на партията във Варна

OFFNews 15 юли 2019 в 20:52 2639 0

Борислав Гуцанов от днес е със свалено политическо доверие от Изпълнителното бюро като председател на градската организация във Варна. До конференцията през септември длъжността ще изпълнява Христо Боев - председателят на район Одесос.

Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова след изнесено заседание на Изпълнителното бюро на партията във Варна.

Взехме нелеко решение, което е подчинено на едно желание – обновление, промяна на статуквото. Когато искаш прoмяна в страната, първо трябва да покажеш промяна в себе си, коментира Нинова.

Причините за сваленото политическо доверие са лошото представяне на БСП на последните избори във Варна и продължаващите с години вътрешнопартийни противоречия в градската организация.

Нинова обаче изрази надежда, че Борислав Гуцанов ще остане в редиците на БСП и ще продължи да работи за партията.

Продължаваме с изнесените заседания на Изпълнителното бюро - днес сме във Варна. Обсъждахме с общински председатели от областта проблемите и решенията, както и тези във Варна. Проблемите, които откроихме и съответно предложенията за решения, са свързани с чистотата на въздуха в града и отражението му върху здравето на жителите и гостите на Варна, съобщи още председателят на БСП.

Друг проблем е тежкото състояние на инфраструктурната система. Канализацията – при по-обилен дъжд Варна се превръща в езеро. Сметопочистването в някои райони, където не се извозва боклукът – Приморско, Младост, Владиславово. Един от най-важните въпроси – малък и среден бизнес. Варна е град с големи, но неоползотворени възможности за икономиката. Пред нас стои въпросът за изграждане на индустриална зона. В областта се очертава демографския проблем, здравеопазването и поминъка, изброи Нинова.

Оттук ще стартираме една национална кампания – подписки за допитване до жителите по местни проблеми. С подписките по важни за хората в общините въпроси се цели да си кажат мнението, да се изготвят решенията и тези решения да залегнат в платформата на левицата за изборите, обяви председателят на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови