БСП става модерна лява партия – дава път на младите

OFFNews 22 ноември 2016 в 14:57 9018 12

Заявка за промяна на БСП даде лидерът на партията Корнелия Нинова. Целта на промята е превръщането й в модерна лява партия.

В събота левицата свиква Национален съвет, на който ще са общински председатели, областни председатели, народни представители и Национален предизборен щаб, както и активът от цялата страна.

„Мотото на този Конгрес е „Промяната в БСП“, коментира Нинова и добави, че тя вече е започнала. „Целта, която си поставяме, е БСП да бъде модерната лява партия“, заяви Корнелия Нинова.

Първото, което ще се направи, е да се предложи на Конгреса да приеме нова предизборна платформа, с ясни конкретни ангажименти, които да стъпят на автентичните леви ценности.

Второто – ще се предложи нова коалиция за парламентарни избори 2017 – различна от досегашната коалиция „БСП лява България“, в която участват 13 партии.

„Ще предложим организационна промяна в партията, такава с каквато да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в партията. Много пъти сме си говорили с вас, че трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора“, заяви Корнелия Нинова.

На Националния съвет ще се направи анализ и отчет за свършеното по време на кампанията и ще се анализират политическите събития след изборите и ще обсъдят предстоящите политически събития. Нинова заяви, че ще се предложи свикване на заседание на конгреса в първата половина на януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

12

SC

23.11 2016 в 16:52

Дежа вю. Поредното.

15914

6

поп Дръвчо

22.11 2016 в 17:50

@ Балкански

БСП може да е станала дясна ама лявото пространство в никакъв случай не е осиротяло. ГЕРБ систематично го усвояват.

11827

4

Victor Dachev

22.11 2016 в 16:15

При тях "млади" май означва в "непенсионна възраст"
 
X

Подкастът на OFFNews