Каракачанов: Не БСП, а Румен Радев спечели изборите

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2016 в 08:40 17503 4

Не е коректно всички да се нахвърлят върху Бойко Борисов, когато си е подал оставката. Лесно е да риташ падналия, трудно е със силния да водиш разговор и да бъдеш равнопоставен.

Това каза съпредседателят на ПГ на "Патриотичен фронт" Красимир Каракачанов. Няма да плюя Борисов. Това, което съм имал да му казвам, когато беше на власт, съм му го казвал, посочи той. Няма ново мнозинство в парламента и то няма как да се сглоби, защото БСП и ДПС нямат мнозинство, изтъкна той.

Каракачанов определи като грешка обвързването от страна на Борисов на президентските избори с неговата оставка при загуба. Няма вариант парламентът да не приеме оставката на Борисов, категоричен беше той. По думите му обаче това Народно събрание е имало достатъчно потенциал за сериозна програма за управление.

Бюджетът трябва да остане за разглеждане, изтъкна Каракачанов. Той изтъкна, че Патриотите настояват да бъдат отделени 830 - 840 млн.лв., за да бъде вдигната минималната пенсия, като допълни, че става дума за хората, които имат натрупани години трудов стаж. След като прагът на бедността е 299 лв., нормално ли е над 1,3 млн. български пенсионери да взимат под 200 лв., попита той.

Каракачанов отбеляза, че ако президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за кабинет на Патриотите, те биха го върнали. По думите му към днешна дата е нереалистично и невъзможно те да съставят правителство и най-вероятно ще се отива към предсрочни избори.

Предсрочните избори не могат да бъдат залог за стабилността на страната и интересите на гражданите, категоричен беше Каракачанов. Той призна, че след изборите не са говорили с Борисов.

Картата на България не е почервеняла, не БСП спечели изборите, а Румен Радев като кандидат, изтъкна още той. По думите му много хора са искали една от властите да попадне най-накрая в други ръце.

Според Каракачанов би било наивно, ако на „Позитано” 20 се развълнуват много от изборните резултати, защото на парламентарни избори не биха стигнали до подобна подкрепа.