БСП–София с първи номинации за депутати

OFFNews 26 януари 2021 в 14:27 1469 0

Пет районни организации на БСП – София проведоха своите номинационни конференции. За водач на листата в 25 МИР бяха номинирани Корнелия Нинова и Калоян Паргов от конференциите в „Надежда“ и „Люлин“.

Организацията в „Средец“ посочи за водач на листата в 24 МИР Калоян Паргов и Георги Свиленски. Социалистите от „Изгрев“ избраха Христо Проданов. Район „Средец“ издигна още Димитър Данчев, Крум Зарков и Христо Проданов, без да посочва за кой избирателен район, съобщиха от столичната структура на социалистите. 

Сред номинираните за народни представители от район „Изгрев“ са Благовест Кирилов – председател на Управителния съвет на Българската асоциация на секторите софтуер и изнесени услуги, Момчил Неков – бивш евродепутат и Стоян Мирчев – народен представител в 44-тото НС.

Район „Искър“ заложи на председателя си Борис Цветков - бивш народен представител и общински съветник от БСП, председател на градската организация на Българския антифашистки съюз.

Район „Надежда“ постави сред избраниците си кандидата за районен кмет от 2019 г. Стоян Цветков, който достигна до балотаж.

В „Средец“ сред посочените за депутати са дипломатът Володя Нейков и младият международник Николай Маринов.

Част от номинирани в „Люлин“ са кандидатът за кмет на района от БСП Мая Александрова, която през 2019 г. се класира на балотаж, и координаторът на Градската организация за 25 МИР Станислав Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови