БСП-София: Готви се манипулация на изборите

OFFNews 30 септември 2016 в 15:25 5489 3

БСП-София заподозря сценарий за манипулация на резултатите от президентските изборите.

"Тревога буди решението в нощта на изборите за президент и вицепрезидент, и провеждането на национален референдум на 6-ти ноември, районните избирателни комисии за 24-и и 25-и избирателни райони в София да приемат изборните книжа от двата столични района на едно и също място - в зала „Арена Армеец“, алармират столичните социалисти.

Според тях това отново ще създаде предпоставки за струпването на много хора – председатели и членове на секционни избирателни комисии, опитващи се да предадат изборните протоколи и чувалите с бюлетини от проведените два различни избора.

"Смесването на представителите на СИК от двата големи избирателни района, в една зала, през един вход, в едно помещение, ще да създаде същите предпоставки за създаването на хаос, затруднение при отчитането на изборната документация и възможност за манипулации, като тези на които бяхме свидетели преди година в същата тази „Арена Армеец“, твърдят от БСП-София.

Според социалистите за втори път управляващите искали да ни назначат президент, чрез изборни манипулации. За това свидетелствала липсата на кандидат на ГЕРБ и диалог с избирателите. Социалистите смятат, че това показвало, че управляващата партия не разчита на истински предизборен дебат и състезание на идеи за бъдещето на президентската институция, а че ще разчитат отново на технологията на манипулацията и подмяна на изборния резултат.

"В последните години няма нито едни избори, организирани от ГЕРБ, които да не носят хаос в изборния процес и основателни съмнения за достовореността на изборните резултати", заявяват от червената партия.

Социалистите са притеснени и от това, че ГЕРБ и Реформаторският блок са посочили едни и същи представители за членове на РИК-овете в София и на Общинската избирателна комисия, която ще отчита резултатите от частичните местни избори в район „Младост“.

"Логичен е въпросът как един и същи човек ще може пълноценно, отговорно и обективно да изпълни задълженията си като член на Районна избирателна комисия, която ще отчита резултатите за президент и вицепрезидент, и резултатите от референдума, а едновременно ще изпълни същите задължения и като член на Общинската избирателна комисия. А в отделни случай той ще трябва да бъде на две места едновременно, тъй като Общинската избирателна комисия и РИК за 23-ти избирателен район и ще бъдат базирани в зала „Универсиада“, заявяват от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

3

Victor Dachev

30.09 2016 в 17:09

Тия опирки не трябваше ли да ги пействат чак след изборите. Подготовката е на ниво, ама организацията нещо...
Не мога да разбра тия хора що са толкова сигурни че с кандидатура като Радоев със сигурност губят без значение срещу кого.

11751

2

Big Smile

30.09 2016 в 16:27

тоя откри Америка...
Те този номер го извъртяха още през 1990-та...
Viva Berija!!!