БСП: Със санирането управляващите си купуват местните избори

Ивайло Анев 28 януари 2015 в 13:57 5601 9

Снимка Ивайло Анев

Брифинг на БСП в парламента

Реалното намерение на четворната коалиция да се бори с корупционните практики, е достатъчно лицемерно, защото пред очите ни се разиграва най-големият корупционен модел, на който сме били свидетели през последните години. Това е програмата за саниране на многопанелни сгради.

Това заяви депутатът от БСП Мая Манолова на брифинг в парламента.

Според нея става дума за грандиозна корупционна схема, с която управляващите планират да купят местните избори.

„Тя се прави не по общини и квартали, а по избирателни секции. С нашите пари, с парите на данъкоплатците. Тези, които са информирани за критерии и условия, те ще получат”, посочи тя и алармира гражданите, че трябва да бъдат изключително бдителни как ГЕРБ се опитва да купи предстоящите местни избори.

„Костинбродската печатница бледнее, това е схема, която трябва да бъде контролирана не само от опозицията, но и от всички български граждани”, коментира Манолова.

Относно доклада на Европейската комисия за България, който ще бъде оповестен днес, Манолова заяви, че за състоянието на съдебната система невинни няма.

"Докладът обхваща управлението на 4 правителства. Включително и това на Пламен Орешарски, на което БСП беше мандатоносител.  Няма как и ние да не носим своята отговорност”, добави тя.

Тя припомни, че критиките се отнасят и за последния период на правителството на Бойко Борисов, Пламен Орешарски, както и на служебните.

„Опитите за това да си прехвърлим топката от едните на другите, е неуместно. Коментирали сме подобни доклади и като опозиция, и като управляващи”, посочи Манолова.

Мая Манолова обяви, че е време за решителни крачки и поясни, че подкрепата на опозицията за съдебната реформа е знак за това. „Ние сме готови да поемем и съотготоворност, заедно с управляващите, за тежки промени и реформи. Топката е в полето на Министерство на правосъдието и правителството и те трябва да изпълнят своите ангажименти и с пакет от мерки, и с управленски действия", заяви тя.

„Няма как да ти вярват българските граждани, ако говориш, че ще се бориш с корупцията със звено, а в същото време да развиваш корупционна схема пред очите на всички”, каза още Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!