БСП поиска специално заседание на парламента за мигрантите

OFFNews 06 декември 2016 в 16:38 4863 3

БСП иска да бъде свикано специално заседание на Народното събрание по темата с мигрантите, на което да бъдат изслушани отговорните за проблема. 

Това предложи лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

По думите ѝ трябва да бъдат обсъдени няколко основни неща - спешно изграждане на оградата на границата, темата за армията на границата и нелегалната миграция да се спре по всички възможни начини. 

Тя подчерта, че всеки, който не бяга от война и не е бежанец по смисъла на международните споразумения, не трябва да преминава границата на България. Нинова настоя и за отмяна на постановлението за трайно заселване на мигранти в български общини. 

„В основата на недоволството и протестите на хората е лъжата на управляващите. Крият истината и хората се страхуват и протестират“, подчерта Нинова.

председателят на БСП представи и официален отговор от ЕК на питане на Илияна Йотова за средствата за бежанци. 

Според отговора окончателният финансов принос на ЕС е определен на 101 млн. евро, а България е поела ангажимент за съфинансиране в размер на 11 млн. евро. 

Средствата ще отидат за три нови кризисни центъра за настаняване в България, както и за модернизация и обновяване на един транзитен център, уточни Корнелия Нинова.

„Предлагаме да постигнем национално съгласие по тази тема. Тема бежанци – това е България и бъдещето й. Всички политически сили да спрат да се заиграват заради тяснопартийния си интерес с националната сигурност и опасността пред България. Да се обединим, че поставяме националния интерес на първо място пред този на Меркел, ЕНП, на слугинажа пред чужди интереси“, каза Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

06.12 2016 в 22:51

Пушилка за потулване на скандала с Решетников
 
X

Да помогнем на украинските деца!