Сирийци със статут на бежанци прекарват нелегални мигранти

OFFNews - Бургас 28 ноември 2016 в 18:10 5533 1

Снимка gramofona.com

Сирийците преди влизането си в съда

Постоянен арест наложи Бургаският окръжен съд на двама сирийци, които са арестувани, докато прекарват нелегални мигранти през границата. Мъжете обжалваха мерките си за неотклонение, наложени им от Районния съд в Царево.

Братята Хасан и Далил Абдулрахман са хванати през този месец край Царево, опитвайки се да вкарат в страната ни 11 нелегални мигранти – сирийци и афганистанци.

Двамата мъже са в страната ни от 2015 г. и са с хуманитарен статут. Били са настанени в лагера в Харманли, а след това са се преместили в частна квартира в града. От прокуратурата уточниха, че те не живеят на адреса си.

В съда днес, техният адвокат обяви, че те ще съдействат на разследването, ще признаят вината си и са готови да сключат  споразумение с прокуратурата. Иначе, за подобно престъпление, законът предвижда наказание от 1 до 6 години затвор. Дори и да бъдат признати за виновни, обаче, те няма да загубят хуманитарния си статут, коментираха юристи.

Хасан обяви пред магистратите, че това провинение е за последно и повече нямало да се повтори.

Решението на Окръжния съд е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

1

Traqn Savov

28.11 2016 в 21:47

Е какво искате, хората са находчиви 2015 дошли и вече бизнес са развили: емигранти, кока-ама не кола, оръжия едно друго, Кот са търси, важното е бизнеса да върви :))))))))