БСП подписа споразумение с председателя на „Модерна България” Борислав Цеков

OFFNews 29 януари 2015 в 19:01 2513 3

Снимка bsp.bg

Българската социалистическа партия и гражданско непартийно движение „Модерна България” подписаха политическо споразумение.

Документът предвижда съвместна работа "за постигане на повече социална справедливост и гражданско участие в контрола върху органите на властта, борбата с монополите, включително медийния монополизъм".

БСП и „Модерна България” ще имат съвместни акции по въпроси като добива на шистов газ и Трансатлантическото споразумение между ЕС и САЩ. Ще работят и за усъвършенстване на изборното законодателство.

Споразумението беше подписано в централата на социалистическата партия от председателя на Националния съвет на БСП Михаил Миков и председателя на Движение „Модерна България” Борислав Цеков.

Сътрудничеството е насочено към създаване на един общ и широк фронт в борбата за социална справедливост, за граждански права в едно време, в което конфронтацията, омразата, корпоративният диктат, монополите, като че ли срещат повече политическа и властова подкрепа, отколкото обикновените хора, каза Цеков.

Постигнатите договорености предвиждат "Модерна България" да оказва политическо и експертно съдействие в предизборните кампании на БСП.

От своя страна социалистическата партия се ангажира "с включване на граждански кандидати от движението сред издиганите от нея и привличане на кадри на централно и регионално равнище при участие в управлението".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!