БСП избяга от зала, за да не гласува механизма за разследване на Гешев

Йорданка Веселинова 26 май 2023 в 13:16 6182 3

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Корнелия Нинова, БСП

Парламентарната група на БСП напусна пленарна зала, за да не участва в гласуването на механизма за разследване на главния прокурор.

В декларация от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова повтори твърденията на прокуратурата, че законопроектът за промени в Наказателно-процесуалния кодекс противоречи на Конституцията.  

Тя заяви, че целта на скоростното прокарване на промените е да се вземе главата на Иван Гешев и така да се спаси Бойко Борисов. По думите ѝ се прави не съдебна реформа, а "проформа промяна". Тя не пропусна да спомене и пресконференцията на Радостин Василев и добави, че ПП-ДБ "изпира Борисов"

"Правите парламентарен преврат в България, парламентарен преврат на Конституцията, на законите на България, на съдебната система на България", декларира тя, след което парламентарната ѝ група демонстративно напусна пленарна зала, защото заседанието било "кулминация на задкулисието".

В хода на разговорите за първия мандат левицата водеше интензивни преговори с ГЕРБ и неофициално дори се твърдеше, че са поискали конкретни министерски кресла. След брифинга на главния прокурор миналата седмица, по време на който Гешев заплаши, че ще "измита политическия боклук", Нинова изненадващо смени курса и обяви, че партията й няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

3

Анализи

26.05 2023 в 15:02

Корнелка се прави на неродена мома. Мното приказва нищо не прави. Макар, че партията й е основоположник наднешната бъркотия - нация без без път и морални устои.

-529

2

6екеr4о

26.05 2023 в 14:26

Уважаемият форумец нещо се е объркал, Корни от край време си е лудичка, както беше казал един неин виден партиен трегер четвъртития Димитър Дъбов: Тая и сама да я затвориш у една стая, па ше намери с кого да се скара!

1930

1

Муню

26.05 2023 в 13:44

Вотири партиен вожд стана ментално нестабилен и по Борисовски стил - сутрин едно, вечер друго!
Иде ми , дойде ми , Нине