Quantcast

БСП искат замразяване на възрастта за пенсиониране

Червените свикват конгрес в началото на април

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2015 в 15:58 2951 8

БСП искат замразяване на възрастта за пенсиониране

В началото на април БСП ще свика 48-я си конгрес. През февруари социалистите ще представя проект за пенсионна реформа.

Това стана ясно след проведение днес пленум, на който са разгледани приоритетите на парламентарната група през новия политически сезон, както и мерки за укрепване на социалистическата партия и засилването на позициите й в обществото. 

БСП е готова със свой проект за пенсионна реформа, обяви депутатът и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев. В началото на февруари моделът ще бъде представен на социалните партньори.

„БСП трудно ще приеме увеличаването на стажа и възрастта на работещите", коментира Стойнев. Когато едни хора са се трудили, преживяли са промените на прехода, трудно биха понесли още едно увеличаване на възрастта, е основният мотив на червените. Те са категорични, че трябва да има замразяване на възрастта и гъвкави форми за пенсиониране.

Основни за БСП са Законът за народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването. Лидерът на партията Михаил Миков заяви, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.

Миков заяви, че темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана. Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 18:05

и колко точно повече пари ще има? Малко повече. Всичко, което пишеш е вярно, но не е достатъчно. За да има качествена промяна е необходимо повече бизнес, повече пазар, повече пазарна среда, повече СВОБОДА за всички контрагенти в икономическия процес. Всичко това изисква на първо място ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, а на второ политики, осигуряващи подходящата среда. Четете моля ви австрийската икономическа школа, за да не си препредаваме тук.

27.01 2015 в 01:07

Пак лъжеш.

1. Ако отвържем циганите от социалните им "придобивки" - безплатния ток, вода, транспорт и започнат да си плащат данъците, както всички останали български граждани, и да поработват малко отвреме-навреме, а не само да паразитират върху "деЦки" - пари ще има. Това са около 1 млн. непроизвеждащи НИЩО, обаче КОНСУМИРАЩИ. Класическо определение за "паразит". Това с незничителни изключения де.

2. Ако чорбаджиите-изедници започнат да си плащат честно и почтено данъци и осигуровки, а не да ментарджийстват с "креативно счетоводство" - пари ще има.

3. И също големците да не крадат ЧАК ТОЛКОВА, ами малко по-умерено - още повече пари ще има.

Ма за да стане това, се иска наистина ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, както в цивилизованите страни. А не червена крадлива прослойка второ и трето поколение. Омерзен съм.

26.01 2015 в 08:11

Баш Майсторе, ти и от пенсионна реформа ли си разбирал? Браво!
Увеличаването на възрастта има две алтернативи:
1. Увеличаване на държавния дълг - за да платиш пенсия на майка си, натоварващ с дълг децата си. (Този вариант може да ви го предложи Сидеров, който деца не е гледал и няма бащински инстинкти, а може и всеки един друг комунист, които по дифолт за прахосници и нехранимайковци)
2. По-високи печалби за бизнеса, по-високи доходи за наемния труд, а от там и по-високи приходи в бюджета. Този вариант НИКОЙ няма да ви го предложи, защото минава през ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА и драстично подобряване на бизнес средата. И двете не могат да се случат най-малкото защото БИзНЕС, печалба, пари, свобода, пазар, работа у нас са мръсни думи.
Ами, каквото повикало, такова се обадило. Бабите нека да гласуват за комунисти, а после са чакат пенсии. Е няма как.

26.01 2015 в 03:42

Извинявам се - 62 за мъжете. Тоест в момента дори вече сме го надминали. Дори ако приложим искания от еврогейците принцип, пак сме вече избързали с 1-2 години напред.

Обаче това е само едната страна на нещата. Пенсионните фондове буквално СЕ ИЗЯЖДАТ от циганското паразитиране. За да плащат деЦки, социални, енергийни, водни, транспортни и прочие помощи на мургавите безделници, управляващите посягат на заработеното от честния трудещ се българин. Кога за последен път видяхте циганин на опашка за плащане на ток, вода или данъци? Обаче на касите на мобилните оператори е пълно с мургави.

Ето това е причината да се опразва пенсионният фонд и за БЭЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА НЯМА ПАРИ. Стимулиране размножаването на една паразитна прослойка.

26.01 2015 в 03:34

Престанете да лъжете.

Според ОФИЦИАЛНИ ДЕМОГРАФСКИ ДАННИ от миналата година средната продължителност на живота в България се е увеличила САМО с 2,1 години. А не с 5 години за мъжете и 10 за жените, каквото е исканото увеличение на възраста за пенсиониране.

Тоест, ако обвързваме увеличаване на възраста за пенсиониране с нарастналата продължителност на живота, увеличението следва да бъде само около 2 години - тоест около 57 за жените и около 59 за мъжете. Това за България.

В ЕС имаме обаче повече от двойна разлика, тъй като там средната продължителност на живота е нарастнала с около 5 години, и затова предлаганото увеличение е съответно и по-голямо.

Нашите хитреци обаче предлагат българското увеличение на възраста за пенсиониране да се прави на база средноевропейското, а не на българското увеличение продължителноста на живота. Ето къде е УЛОВКАТА. Мислете с главите а не с гъзовете си.

26.01 2015 в 02:39

ама разбира се,, иначе ще трябва да се пенсионират всичките
http://bio-astrology.com/portfolio-item/mihail-mikov/

26.01 2015 в 02:27

За съжаление възрастта за пенсиониране трябва да се увеличи (плюс - да се премахне свръхранното пенсиониране на полицаи и военни, 20-те им заплати бонус при пенсиониране и т.н.)

Всички разчети за пенсионната система навремето са били правени върху по-ниска продължителност на живота, респ. по-кратък период за изплащане на пенсиите. В момента продължителността на живота е друга и същите пари (приходи) от вноски за пенсии трябва да се разпределят върху повече хора и за по-дълъг период. Очевидно няма как това да стане и нещо от уравнението трябва да се промени.

Съвсем отделен въпрос е, че всъщност най-добрата пенсионна система е с лични партиди - сам си внасяш, сам си контролираш докога и по колко да внасяш, знаеш като се пенсионираш колко ще има да получаваш, а твоите пари не се омешват с чуждите.

25.01 2015 в 21:09

Гадните комундели ЛЪЖАТ КАТО ЦИГАНИ!

Преди да дойдат на власт С ГЛАСОВЕТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ червените боклуци пак поеха ангажименти, които за 1 година в управлението НЕ ИЗПЪЛНИХА.

Цяла година се опитваха ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ НА ВЛАСТ, без да си спомнят дори, че нашите майки и бащи очакват от тях да се погрижат за достойните им старини.

Ако искаха променят пенсионното законодателство, можеха да върнат предишната възраст - 60 години за мъжете и 55 за жените. Никой работодател не иска вече да държи 60-65 годишни старци и баби. Нито пък младите могат да чакат по още 5-10 години ДОПЪЛНИТЕЛНО предишното поколение да освободи работните места. УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ВЪЗРАСТА И СТАЖА на практика БЛОКИРА ПАЗАРА НА ТРУДА. Обаче за да го разбереш това, трябва да мислиш с главата, а не с червения си гъз. Омерзен съм!