БСП иска оставката на Бъчварова, защото Митьо Очите бил „честен бизнесмен”

Антония Чорева 23 юни 2016 в 09:20 10478 15

Групата на БСП в парламента поиска до седмица министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и нейното ръководство да подадат оставка. 

Причината е кризисното, дори критично състояние на МВР. Според БСП лява България битовата престъпност е в големи мащаби заради огромната нищета на населението, а размерите на безработицата в малките населени места достигат почти 100%.

През последната седмица МВР има пореден провал в борбата с организираната престъпност заради инцидента с Митьо Очите в Слънчев бряг.

„Министър Бъчварова установи, че ключовият участник в престрелката е честен бизнесмен, характеристика, която му дава две години след като е излежал присъда като ръководител на организирана престъпна група“, коментира БСП.

„Туристическият сезон беше подложен на дъжд от куршуми”, прочете още в декларация в парламента народният представител от БСП Красимир Янков.

МВР се е провалило и в опазването на границите от бежанци, тъй като се вижда, че има канали и мигрантите влизат безконтролно в страната. БСП смята, че ръководството на МВР не би се справило и с терористична атака в страната.

"Оценката за дейността на вътрешния министър я дава премиерът, министър Румяна Бъчварова полага максимални усилия", защити министърката председателят на Вътрешна комисия и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

15

Новак

24.06 2016 в 04:39

Умен , това общество си получи бандата глупаци и те много успешно го тъпчат. Сега вече могат и да векуват - до тук докараха 72 години тъпчене и гаврене.

63994

10

Red or Dead

23.06 2016 в 12:12

““““...Пропуснали са битовата (циганска и друга) престъпност.“““

Ако думата “пропуснали“ бъде окавичкана си мисля, че ще бъде придаден напълно завършен вид на твоята идея....


Проблема според мен не е, че МВР-ШМАТКА УМИШЛЕНО “пропускат“ проблема с “битовата престъпност“........НИЕ сме проблемът, че допускаме тези паразити(политпроститутките/мангустите), те вече са се сраснали в един организъм, като сиамски близнаци са, ако “отделим“ едната част, другата ще закърнее....

13277

9

66

23.06 2016 в 11:52

по всички пътища има много камери.

могат да сканират регистрационните табели на автомобилите

да разчитат номерата и да знаят коя кола се движи без платен данък, без "гражданска" без преглед .....

ще се спестят много пари от стикери !!! стикерджията ще обеднее!

могат , но не го правят !

защото милиционерите карат без гражданска и пердашат цяла година със седмична винетка, колкото да имат лепка на стъклото!!!

колегите от кат не ги закачат ....

15256

8

mendi

23.06 2016 в 11:45

№6, полицята не се разправя с такива маловажни неща! Още повече че са ежедневие!
Това че цигани са пребили някакъв защото е дръзнал да им направи забележка че крадат от двора му не изненадва никого! Това че пребиват и убиват пенсионери - също! Това не са новини а ежедневие! Въобще не си заслужава да се отразявт подобни случаи.

13277

7

66

23.06 2016 в 11:41

корнелия нинова е карикатура

това е падение спрямо наздраве бе миков