Божков знае, че няма да бъде осъден, затова се върна, твърди Тихомир Безлов

OFFNews 11 септември 2023 в 14:05 3847 0

Тихомир Безлов

Снимка БГНЕС/Архив

Тихомир Безлов

Анализаторът Тихомир Безлов е на мнение, че бизнесменът с 19 обвинения Васил Божков се е върнал в България, защото знае, че няма да бъде осъден.

"Никак няма да завършат тези дела. Ще завършат както всичките процеси срещу известни олигарси в България - без последици за подсъдимите. Божков затова се и връща - знае, че няма да бъде осъден", заяви пред Нова телевизия старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Той коментира, че въпреки големите обществени очаквания, Божков не е направил никакви големи разкрития по време на първата си пресконференция откакто се върна в страната. На 9 септември Божков заяви, че животът му е застрашен и че е защитен свидетел по дело срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Впоследствие прокуратурата отрече твърденията му, а Божков публикува документ за предоставената му защита и обвини прокуратурата в лъжа.

Според Безлов Божков е решил да се върне в България от "момента, в който бившият прокурор Иван Гешев направил сътрудничество" с него.

В пресконференцията си Васил Божков заяви, че има политически амбиции и че ще агитира мълчаливото мнозинство (б.р. 60% от българите не гласуват) да подкрепят него. Тихомир Безлов заяви, че Божков няма политически потенциал. "Възможно е да има малка партия, която да преговаря с големите", добави той.

Той е на мнение, че нито ГЕРБ, "Продължаваме проомяната - Демократична България" (ПП-ДБ) или ДПС биха преговаряли с подобен политически субект.

"Възраждане" са достатъчно адаптивни, но не мисля, че и те биха рискували с него, имайки предвид репутацията му. Сещам се как Божков се опита да се договори със Слави Трифонов и беше разочарован, че той не се съгласи на сътрудничество", коментира Тихомир Безлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки