Божков: Животът ми е застрашен. Защитен свидетел съм по дело срещу Борисов, Горанов и Арнаудова

Връщането ми няма общо със смяната на Гешев или убийството на Алексей Петров, заяви бизнесменът

Ружа Райчева 09 септември 2023 в 12:00 15290 6

Васил Божков

Снимка Фейсбук

Васил Божков

Васил Божков даде пресконференция в дома си, където се намира под домашен арест. Той обяви, че е защитен свидетел по дело срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Божков отговаряше на въпроси във видео връзка, излъчвана във Фейсбук, заради "съображения за сигурност", уточниха от пресцентъра на партията му "Българско лято".

Бизнесменът заяви, че се е върнал доброволно в страната и че няма от какво да се притеснява, тъй като "не е извършил нищо незаконно".

"Връщането ми няма общо със смяната на Гешев или убийството на Алексей Петров", каза Божков. Той заяви, че от негово интервю през 2020 г. са почнали протестите срещу правителството на ГЕРБ, когато е казал, че държавата се "управлява от хунта". По думите му преди това никой не е смеел да гъкне. "Борисов трябва да бъде изваден от политиката, за да има България някакво бъдеще", заяви бизнесменът.

Божков каза, че вече няма амбиции да се занимава с бизнес, а с политика. Той обяви, че "Българско лято" няма да участва в местните избори през октомври. Той заяви, че се е прибрал в България, защото ситуацията в страната е сериозна и нещата трябва да се променят. "Тук има едно огромно мълчаливо мнозинство - 60%, които са промити от Борисов, че нищо не зависи от тях. Има едни 4%, които не подкрепят никого. Трябва да убедим тези хора, че трябва да се събудят", каза той.

Силно застрашен съм от хора, които управляват страната в сянка, каза той и отказа да назове от кого конкретно.

За Петьо Петров - Еврото

Не го познавам и не знам колко е съпричастен към всичко, което се случи. Срещу мен беше организирана атака като военна операция, моите близки бяха подложени на репресия арестуваха сина ми, адвоката ми, заплашваха всичките ми близки и познати. Просто репресията срещу мен беше изключително тежка.

(...) За Любена Петрова дали е била или не е била в ОАЕ не знам, но аз с нея не съм се срещал. 

За Пеевски и ДПС

Делян Пеевски си е статуквото, ДПС са неизменна част от статуквото, а ние сме против статуквото и искаме това да се промени. Ако те и Борисов бъдат оставени извън политиката, ще е много добре.

Бизнесменът с 19 обвинения се върна в България на 25 август след близо 3 години престой в Обединените арабски емирства и бе задържан още на летището. Той остана в ареста до 5 септември, когато бе пуснат под домашен арест с електронна гривна. Решението на съда е по т.нар. хазартно дело, за което той бе задържан. Според съда определението на долната инстанция за задържането на Божков е непълноценно мотивирано и следва да се отмени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

10.09 2023 в 01:14

Защитен бил... Най-обикновена бита карта. Вероятно пратен обратно от руснаците, да размъти водата на Боко Тиквата и евентуално да събори правителството. Но докато има възможност Резидентът да направи правитество, няма да стане.
И той, и дебелото момченце дето се е скрило в парламента и се прави на законотворец, и Боко са пътници.
Въпрос на време...

924

5

Diogen

10.09 2023 в 00:50

Черепът мощно страда от комплекс, че никой вече не се интересува от неговата персона. А правосъдието в България отдавна е изчезнал вид. Пародия. Колко знайни незнайни бандюги бяха пуснато на свобода и отпрашиха през виртуалната граница. Днечната дата отново припомня, че на 9/9/1944 България е престанала да бъде сържава и се е превърнала в подвластна теитория. Първо на империята на злото, после на мутрите.

22548

4

dolivo

09.09 2023 в 16:30

Изгониха го арабите, щото за една дребна по техните стандарти риба, черни точки спрямо американците не им се събират

При нас си е средна риба, нещо се е договорил.

Тази публичност ли да го пази от по едрите риби се надява?

Оцеляването му с интерес следим...

2550

3

alfakentavur

09.09 2023 в 13:44

Понякога седя и се чудя. Понякога само се чудя. Ако извърша масово убийство или друго сериозно криминално престъпление.
Могат ли да "замразят" това разследване и да ме направят "защитен свидетел" или просто свидетел по дело за корупция? Дори и в особено големи размери.

1000

2

cunimi cu

09.09 2023 в 13:30

Има повдигнати обвинения подкупи,укриване на данъци, изнасилвания,убийства,и е под домашен арест.Съдията който е разрешил това ,трябва веднага да бъде разследван и наказан.

1199

1

Nevend12

09.09 2023 в 13:15

Като си защитен свидетел, обикновено си скрит, пазят те, никой не те знае, а това сега какво е? Цирк.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика