Борисов за апартаментите на властта: Мъчно ми е. Не са малки деца

OFFNews 21 март 2019 в 20:11 6703 9

"Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, нагледали сме се, въпросът е ГЕРБ прави ли така?"

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира от Брюксел скандала с апартаментите, закупени от ръководни кадри на ГЕРБ на преференциални цени.

Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са малки деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря. При положение, че имаш в по-хубавата част на квартала два апартамента, за които си ял бой и си ги доказал, минала е проверката в мандата на БСП, кое наложи да го направим точно сега? Цветанов това ми обясни - заменил два обзаведени за един на шпакловка, разликата доплатил, каза Борисов.

Той съобщи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа въпроса с апартамента, придобит наскоро от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

Обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, той утре отива в Америка, в сряда ще се прибере, ще говоря с тях. Ще събера Изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Във всички случаи според тях е законно. Доколкото знам са сезирани прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ще изчакам кратко време да се произнесат, посочи премиерът.

Виждам лидери на партии взимат за по 200 лева квадрата, други за по 1200 и са виновни. Дори само нарушение да има, много внимателно ще проследя тези сделки, това мога да ви уверя. Решенията в случая са много тежки, и то в много кратко време преди избори. Мога само да ви уверя, че в ГЕРБ винаги сме взимали правилните и верните решения. Въпросът е морален, а не дали всичко това е вярно. Всичко е много добре планирано, коментира Борисов.

Яд ме е, толкова добри неща правим, че просто ни отива енергията – така, всеки ден. Вчера Министерският съвет отпусна 53 млн. лв. за великденски надбавки за пенсионерите. Представете си новина, която пускате – правителството отказа или няма да има великденски надбавки, обърна се премиерът към българските журналисти.

След като оправихме малките болници, общинските болници, възложил съм на министър Ананиев – 2 седмици максимум, да ми поправи методиката за възнагражденията на медицинските специалисти. Защото даваме огромни пари в здравеопазването, само че шефовете на болниците си дават ДМС-та и парите не стигат до сестрите. Да ми направи методика, ако трябва ще доплатим, но това трябва да се случи. Трябва да са доволни. Така че и това сме вършили днес, твърди Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

9

Краси

22.03 2019 в 11:38

За какви закони говори този тиквеник?
На всички вече е ясно, че става въпрос за търговия с влияние: ние ви гласуваме един закон, за да можете да си построите небостъргач за милиони, а вие ни харизвате по един апартамент на символична цена. Естествено, формално всичко е ОК и прокуратурата и КПКОНПИ ще ги изкарат чисти като сълза, но от морална гледна точка това е дъното, защото се повтаря непрекъснато - тези гладни въшки никога няма да се наситят.
Крайно време е да сложим край на това - призовавам всички, които не гласуват, поне този един път да излязат и да накажат крадливата пасмина - и герберската, и социалистическата, и сарайската. Алтернатива има и ние можем да я издигнем от 3 до 30 %!

20696

7

Новак

22.03 2019 в 07:34

Боко се чуди откъде дойде това. Но май започна да се усеща и обръща плочата.
Разследването е на Свободна Европа, а на пръв поглед те трудно биха били свързани с БСП - според сайтът им се финансират от Конгреса на САЩ.
Много интересно ще бъде и как ще се прибере Цвък от Щатите следващата седмица. Досега им беше най-вярното куче, а те точно него набиха.
Дали началниците им там не са решили да ги сменят и ги пуснаха по пързалката два месеца преди изборите?
През последния месец Боко изяде един бой от Москва с подигравателното отношение на Медведев в София, а сега май и другия началник нещо се сърди въпреки самолетите.
Защото тук отдавна си знаем каква крадлива пасмина са и със сигурност са откраднали много повече от тези апартаменти.
Знаем как действат навсякъде - срещу тази сграда в Лозенец имаше протести на хората, имаше подписки, неподчинения - всичко потъна в общината, а в парламента смениха законите.
Та да не се окаже, че това е началото на края за Боко и Сие - за жалост пак не защото ние сме отхвърлили тирания и простотия, а защото някой отвън е решил така.

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

21.03 2019 в 23:08

16 ФЕВРУАРИ 2012-та: Тоя номер с кривият Космос вече стана баят. Ще му пиша на премиера, че нам не трябват повече доказателства как е управлявала тройната коалиция. То стана пред очите ни. Сега ни са нужни доказателства, че новата власт управлява по-добре. В това отношение да се концентрира.
Но въпросът не е само в това, че се оправдава със Станишеви.
Дори най-бегъл анализ на обвиненията показва, че те са епидермални. Нищо от далаверите на царското управление и тройната коалиция не е изкарано на мегдана. Заменките на гори, далаверите в резерва, отклонените пари от бедствията, врътките по външния дълг, кражбите в пътната агенция... Нищо! Само общополитически лафове. Щото, напук на наивните надежди, Борисов е част от статуквото. Той издрапа до върха, защото беше оценен като полезен за господарите. Иначе щяха да го смачкат като сукнян молец.

17439

4

мнение от IP

21.03 2019 в 22:40

И на мен ми е мъчно...,че живея в държава, дето лакомите селяндури на власт се бе свършват. И знаете ли защо си купуват сега тези апартаменти? Защото може да не са на власт повече и да няма фирма, която да им лиже подметките. Ама и от фирмата са селяндури- да обгрижат тия на власт. Ти у КТБ заради този на манталитет даде фира.

8931

3

AnderXale

21.03 2019 в 22:31

А за хората самозапалващи се от отчаяние не му е мъчно...

11568

2

PetarD

21.03 2019 в 20:35

Мъчно, мъчно...От къде са парите, даже и няма да питам, но поне данъка да бяхте си платили, да ви е а м м т.

11769

1

Dafack

21.03 2019 в 20:29

Мъчно му е... не се научиха да се покриват както него... всички ги разбраха. Езък. Айде след няколко седмици ще се забрави.