Борисов от Брюксел: Наследниците на червената буржоа да не ми говорят за апартаменти

Ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите, заяви още Борисов

OFFNews 21 март 2019 в 15:40 4740 18

Снимка Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов откри бронзов бюст на големия български демократ и държавник Атанас Буров в Европейския парламент заедно с евродепутата Андрей Ковачев, председателя на ЕП Антонио Таяни и лидера на ЕНП Манфред Вебер. 

"Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне", заяви той, визирайки кандидат-евродепутатите на БСП.

"Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда. А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат", допълни Борисов.

Премиерът също не пропусна да коментира скандала с апартаментите, закупени от ръководни кадри на ГЕРБ на преференциални цени. През последните няколко дена стана ясно, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, бившият министър на културата Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта и кумица на Цветанов Ваня Колева са се сдобили с луксозни апартаменти за много по-ниска от пазарната им цена в кв. "Изток". Борисов обаче обвини критиците на Новодомците във властта в лицемерие.

"Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава - на "Позитано", на "Оборище", в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите", възпламени се още Борисов.

"Стига. Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук", завърши премиерът.

На събитието присъства и внучката на Атанас Буров - Ивана Стоянова. За първи път част от Европейския парламент ще носи името на български общественик. Решението бе одобрено от ръководството на ЕП в края на миналата година, а инициативата е на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Андрей Новаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

16

borisboris

21.03 2019 в 20:32

Бате боко вика нема проблем и така автоматично, еднозначно, безпрекословно и всячески отговаря на всички недоброжелатели дръзнали да посегнат на коравия залък. Значи всичко е наред.

6774

14

ЛАФЪРДИЕВ

21.03 2019 в 18:29

НОВАТА БКП - 30 октомври 2012
" Вчера се провело отчетно-изборно събрание на старейшините на ГЕРБ. Преизбрали с абсолютно мнозинство Николай Андреев. В развълнувано слово лидерът рекъл: „Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България. Изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Благодарим за доверието, което ни гласуват.”
Сменете само Борисов с Живков и Цветанов с Милко Балев и ще се сетите защо ви умилява това приветствие. Защото е издържано в най-добрите традиции на възхвалната априлска реторика.
В „Сега”, след дописката, читател пита с недоумение: „Написаното художествена измислица ли е?” Пък друг го успокоява: „Реалността е по-страшна от измислицата.”"

3910

13

Georgi Gracata

21.03 2019 в 18:12

Когато говориш за червена буржоазия къде слагаш Георги Марков-конституционния съдия,които гордо заявяваше като седесар,че е израснал в дантели?

11719

12

Краси

21.03 2019 в 17:30

Тоя какво само говори за комунистите и техните наследници, като той е един от тях. Мигар не е бил член на БКП, или пък 75% от ръководното тяло на партията му не са били?
ГЕРБ са чиста проба комунисти, при това от най-вредните - наследници на Тошо и много прости.
Това и на Жозеф Дол и на Вебер им е ясно, но не смеят да го кажат на глас заради нещастните 5 гласа в ЕП, които им носят герберите. Но след като вчера казаха "А", като сложиха Орбан във фризера, крайно време е да кажат и "Б" и да натирят крадливите гербери и да се обърнат към интелигентните десни в България - тогава могат да се сдобият и с повече от 5 депутата в ЕП.
За съжаление българите сме такива, та трябва някой отвън да ни побутне, за да се събудим и освободим от пасмината.

6774

11

ЛАФЪРДИЕВ

21.03 2019 в 17:22

И Бочко.. Туй откритие дет си нарайл, че СВОБОДНА ЕВРОПА е на ПОЗИТАНО.. Най-много ми хареса

6774

10

ЛАФЪРДИЕВ

21.03 2019 в 17:19

Бочко, ако ти си смяташ Банкя за село си е твой проблем.. И не са ти виновни от Позитано.. А мама и тати ти.. Че са те гледкали кат картофеното момченце.
Пък и ТАТИ ТИ по туй време е ГОНИЛ ТЕЗ КАТ БУРОВ.. Да ги арестува, бе Бочко..
Иначе в Бънкя беете много горди, че Тато ви е съсед..
Баснята - бееме толкова бедни, че ако не бех момченце нямаше с кво да си играя, си я дръж за простите в ПП ГРОБ партийни НОВИ партизани и активни борци.
А че шофьора на шефа на ДС не е живял на село.. Пак на Цвъцкото си се сърди. Че само на МВР апартаменти е свикнал..
И кой ти нашепна бе, Бочко все пак проверка за апартаментите на ПП ГРОБ да прайш.. Щото ГОРАНЧА Бочко ТИ ГО ПРОСПА..