Борисов: У нас най-малката партия управлява, а най-голямата е в опозиция

ОFFNews 08 февруари 2014 в 18:41 1748 7

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"Най-малката партия управлява България, а най-голямата партия е в опозиция. И кой е по-голям политик?”, попита риторично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „120 минути” по bTV. Така Борисов призна, че все още смята Ахмед Доган за най-големия политик у нас.

„Всички ние сме като патета в калчища. Той съумява така да впрегне цялата държава и със своите паяжини, които има навсякъде, че изцяло ДПС управлява. И вие виждате, 500 млн. лв. заминаха по какви ли не общини, преди всичко на ДПС и БСП”, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че това го дразни и че "би трябвало да дразни целия народ”. Той призна още, че неговото мнение за Доган наистина звучи като комплимент и потвърди, че лидерът на ДПС го заслужава.

Пилотите на Авиоотряд 28 ще загубат квалификация заради международната изолация на Орешарски, коментира още експремиерът. "Да си му изкарат лиценз и полетите да изкарват пари. Всеки, който разбира от летене, ще ви каже, че един пилот не лети ли, той губи квалификация. Сега при тази изолация на Орешарски, той лети много рядко. Пилотите ще загубят квалификация”, каза Борисов.

Той даде пример с един от частните клиенти на Авиоотряд 28 – адвокатът и собственик на футболен клуб Тодор Батков. „Ето Тодор Батков, трябва му хеликоптер. Нашите стоят! Защо да не вземат те парите? Защо да не влязат в бюджета на държавата? Това къде ще ходи и кой ще вози, това няма значение. Както ние ги даваме тези транспортни средства са возили пожарникари, за да гасят пожари по Русия, по Израел. С тях сме возили хората след атентата в Сарафово, с тях извозихме закъсалите руски туристи, когато фалира наша компания и за да не развалим курортния сезон и да не остане П-Е-Т-Н-О... в нашите толкова ценни руски туристи, пратих самолета да им покажа отношение към туристическия бранш”, изреди Борисов.

"Не, в Банкя не" - такъв отговор получавал вече Борисов, когато канел хора у дома си в Банкя, където - както е известно - той обича да провежда и професионалните си срещи. Видно е, че не мога да кажа, че моят дом е моята крепост. Това успяха да направят!”, оплака се той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови