Бойко Борисов: Аз стоя зад всичко!

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2014 в 08:36 8346 4

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Тръгнат Реформаторският блок да правят нещо – Борисов стои зад тях. Тръгна Първанов да прави нещо - Борисов стои зад всичко. Аз стоя за всичко!” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иронизира обвиненията, че има нещо общо с АБВ. Абсолютно нищо общо нямам с проекта АБВ, подчерта бившият премиер.

"Аз само съм казал, че президентът Първанов е бил президент два мандата и е тежък мой противник. АБВ са е по-опасни от Станишев. Бил съм изключително внимателен, като казвам, че ние ще сме максимално концентрирани върху този противник. А Станишев съм го побеждавал на всички избори“, каза още Борисов.

Нивото на социалистите той описа с думите "Те, ако им махнат микрофона от ухото, никога няма да могат да кажат едно цяло изречение".

Той се подигра със ситуацията, в която е БСП след създаването на АБВ с думите: "И аз обмислям варианта да разширя ГЕРБ с три лист".

Бившият премиер категорично отрече президентът Георги Първанов да е идвал в дома му в Банкя във връзка с рестартирането на проекта АБВ. „Никога не е идвал в Банкя, както лъжат онези хора“, каза Борисов и отрече да има нещо общо с реанимирането на гражданското движение на Първанов.

На влизане в сградата на Народното събрание той се възмути от обстановката около парламента.

Не знам с какво право управляващите идват на работа, София прилича на Бейрут – пожарни, линейки и полиция. Възмутен съм, каза Борисов.

Той обясни пред журналисти в парламента, че депутатите му ще се регистрират и няма да бойкотират заседанието на Народното събрание. „Разбира се, че ще се регистрирам. Нека да говорим за важните неща."

Той не пропусна и темата за Бисер Миланов - Петното, който окупира къща в София с още 15-ина души, отказвайки както да плаща наем, така и да я напусне.

"Поведението на Петното и компания е вбесяващо", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 12:56

Бат Бойко същий Сорос

15.01 2014 в 11:59

Редно ли е цели материали от свинските медии да бъдат възпроизвеждани тук 1:1?

15.01 2014 в 11:19

На една от масите в един ресторант всяка седмица седят неколцина мъже. Когато те са там, ресторантът е недостъпен за простосмъртни. По медиите ги наричат Кръга „Котараците”. Те са приятели с взаимни бизнес интереси, хобито им е да играят карти и да печелят много пари за сметка на държавата.Повечето от тях са от Перник, град, в който се раждат миньори и президенти. Всъщност именно президентът Първанов, роден в едно пернишко село, е създал този кръг, към който по-късно е привлечен министър-председателят Бойко Борисов. Разговорите на тези маси са основен постамент на всички възможни теории на конспирацията – от пълно ограбване на държавата чрез обществени поръчки до план за овладяване на български и европейски политически структури с помощта на скритите кукловоди.

България е държава на кръгове и обръчи. След кръговете Олимп (СДС/Костов) и Орион(БСП/Виденов) и обръчите от фирми, за които си призна Ахмед Доган (те така и останаха безименни), дойде ред на кръга „Котараците“, който е поставен на доста по-широка политическа основа. Може би именно затова е и доста по-мощен и богат.

В основата на „Котараците“ са бизнесмените Иван Алексиев, Богомил Гьорев, Росен Русимов. Свързващото звено е Людмил Стойков, бивш подсъдим по дело за източване на милиони от европейски програми, оправдан безпрекословно по дело, за което германските му съучастници получават тежки ефективни присъди.

Богомил Гьорев и Иван Алексиев са сред учредителите на съюза „За Перник“, който издига кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат. Сред управляващите сдружението пък са вече споменатият Людмил Стойков и Феодор Феодоров.

Феодор Феодоров е съдружник на Христофор Аманитидис – Таки и на братя Галеви във фирма, която се занимава със строителство.

По време на управлението на Бойко Борисов братя Галеви мистериозно изчезнаха след като съдът произнесе присъдите им и до днес не могат да бъдат открити. Таки също успя да се измъкне от правосъдието въпреки шумно обявеното му от Цветанов залавяне в Дубай.

Според запознати, именно връзката им с кръга „Котараците” е позволила на скандалните престъпни бизнесмени да се изплъзнат от закона.

Гьорев и Алексиев са не само партньори по карти на бившия премиер. Те разпускат с прословутите карета за белот след като са усвоили с помощта на фирмите си – всички с „Ибера“ в името – поръчки за строителство на паркинги покрай метрото, подизпълнители са на единствената фирма, която строи магистрали – „Трейс холдинг“. Техен съдружники и изпълнителен директор във фирмите им е близък роднина на депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова, която често е пътувала в делегации с президента Георги Първанов, с когото е близка по пернишка линия.

Гьорев и Алексиев поемат и фирмите на Людмил Стойков, когато той става клиент на прокуратурата. Всичко това е решено на партия белот със запаления картоиграч Бойко Борисов.

Една от версиите за това кой е включил Бойко Борисов в Кръга „Котараците” гласи, че заслугата е на Чавдар Чернев – бивш директор на СГУ на МВР.

Другата версия е за намеса на литовския бизнесмен Юрий Янушкевич, който е съдружник със съпруга на Искра Фидосова и чиято фирма беше избрана без конкурс да смени дограмата в Народното събрание. Тогава Фидосова отрече всякакъв конфликт на интереси. Янушкевич е свързан с Котараците чрез инвестиционния фонд си “Пайонир Девелопмънт”. Той е инвеститор в по-голяма част от мащабните проекти на „Котараците” по морето. Литовецът осигурява парите, а „Котараците” строят. По такава схема е вдигнат грандиозният комплекс “Емералд Ресорт” в Равда, където са инвестирани над 50 милиона евро.

Връзките на „Котараците” с управлението на Борисов са естествено продължение на връзките им с президента Първанов.

Кръгът, в който влизат Людмил Стойков, Марио Николов, Росен Русимов, Богомил Гьорев и Иван Алексиев, е пресечната точка, в която проличават съвместните политически действия на Бойко Борисов и Георги Първанов.

Целта е да бъдат елиминирани всички пречки пред пълното политическо и икономическо овладяване на държавата. За целта трябва да бъде отстранен Сергей Станишев като лидер на БСП, за да може Първанов да заеме централно място в левия политически спектър. За Борисов е отредена същата позиция вдясно. При подобна конфигурация всички останали политически партии и движения ще бъдат пометени от двата мастодонта и шансът да се промени политическата система в България става нулев.

15.01 2014 в 09:39

"Те, ако им махнат микрофона от ухото, никога няма да могат да кажат едно цяло изречение"

Защото депутатите от ГЕРБ са независими личности, които вършат всичко самостоятелно от Партията.

 
X

Парламентът на живо