Борисов си призна: Подкрепихме предложението на БСП за 8 лева партийна субсидия, за да мине бюджетът

Ирина Евгениева Последна промяна на 07 декември 2019 в 11:56 4056 4

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Възлагам на финансовия министър да ми направи анализ, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да ни се приеме бюджетът. Откъде дойде тази цифра - партийната субсидия да бъде 8 лева? Може да са 5, 7, 30 лева. Откъде дойде тази цифра? На база на какъв анализ? - заяви премиерът Бойко Борисов на днешното извънредно заседание на правителството.

Ние сме били против - след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но, знаете, в парламента се предизвика криза. Беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър и с Валери Симеонов. Ние не можехме да направим кворум - да приемем бюджета. Категорично. Оказа се, че партийните субсидии могат да попречат да се приеме бюджетът. За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета, твърди Борисов.

Не съм говорил с Корнелия Нинова. Ако тя се е срещала с Валери Симеонов, те да си кажат. И Горанов стоеше на телефона на спийкър с Валери Симеонов. Или приемаме бюджета с направеното от БСП предложение, или "си търсете мнозинство", разказа премиерът.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос за цяла година какво ще работи държавата, и общините, и министерствата, и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но темата за партийните субсидии няма да я сваля от нашето внимание, коментира той.

Според него партийната дейност трябва да се регламентира и да е ясно за какво се харчи субсидията: да се знае – с тази партийна субсидия може ли да правиш телевизия?

Моето предложение ще бъде: БНТ и БНР, където държавата дава финансирането, да станат безплатни по време на избори за всички политически партии, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

4

мнение от IP

07.12 2019 в 15:20

Значи, когато се прие да е 1 лв.,
Се позволи на бизнеса да финансира партиите без лимит и да не се плаща за клубовете. Сега е 7 лв., а тези неща остават. Към тях ще се добави и безплатни да са медиите. Тия съвсем за мезе ни взеха...

1811

3

Toni2019

07.12 2019 в 14:34

Не бяхте ли мнозинство, че пак се оправдавате с БСП

3109

2

Azarael

07.12 2019 в 13:24

Дoкoгa бългaри, щe пoзвoлявaтe шeпи клoуни
и въжeигрaчи нacтaнили ce в МC и Пaрлaмeнтa,
дa ce пoдигрaвaт c вac и ви oгрaбвaт eжeднeвнo
и eжeчacнo !
Жaл ми e кoгaтo глeдaм тeзи нeщacтници oт вac,
кaк "caмooтвeржeнo и cъc cтрacт" трият индулгeнциитe нa Д.П.
и cи въoбрaзявaт чe щe ги пoкaжaт пo кaзиoннитe мeдии,
кaтo cлeдвaщитe пишкин милиoнeри cпeчeлили oт лoтaриятa !?
Живoтa ви прoтeчe в лъжи, нecгoди, кoрупция
и мизeрия !
Нямa кoй дa ви кoмпeнcирa изгубeнoтo врeмe. . .

2534

1

Общинар

07.12 2019 в 12:37

Милият Той, жертва! Прецакали го, минали му в гръб и пробутали субсидията. А това, че се е разбрал да Му гласуват бюджета, за да Си похарчи на воля 40 млрд.на гърба на народа, услужливо го пропуска. Поредният етюд на лъжливото овчарче от Банкя!