Борисов: Щяхме да се пребием с този Фалкон, а пък Курц не е канцлер

Премиерът и лидерът на БСП се замеряха в парламента с оставки, калинки и Шенген

OFFNews 22 ноември 2019 в 12:25 14031 5

Себастиан Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този „Фалкон” и беше свободен само „Еърбъс””.

Така премиерът Бойко Борисов отговори в НС на обвиненията на лидера на социалистите Корнелия Нинова, че за срещата на ЕНП в Хърватия, Себастиан Курц е пътувал в икономична класа, а нашият премиер - с правителствения самолет. 

По думите на Борисов „този абсолютно ненужен самолет” е платен от правителство на БСП, съобщи Фокус. "А колко струва президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време", посочи Борисов. 

На 15 ноември технически проблем наложи аварийно приземяване на правителствения „Фалкон” в София. На борда беше премиерът Бойко Борисов. 

Вчера хърватски вестник излезе със заглавие, че Себастиан Курц е пътувал до Загреб с икономична класа, а българският премиер – с „Еърбъс”. 

Премиерът Борисов бе в парламента, за да отговаря на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за влизането ни в Шенген. По думите й причината, за да не влезем в тази зона е корупцията на правителствата на Бойко Борисов. Според нея неприемането ни в Шенген би попречило на над 1 млн. души. 

10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията, попита Нинова. 

От името на ПГ На БСП тя прочете декларация, в която се подчертава, че ни заливат скандал след скандал, една криза се потушава с друга, проблемите не се решават, а се замитат. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че премиерът е отишъл в Загреб с правителствения самолет, а Себастиен Курц в икономическа класа. "Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите" изтъкна Нинова. "Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите", каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб. "Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни още Нинова. 

Борисов отговори с друга поговорка -  В къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва.

Имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от вас два пъти съм си давал оставката и съм напускал управлението. Два пъти, а вие излъгахте 1 млн., че ще си я подадете. След една седмица казахте: "Няма да си я дам", коментира Борисов. 

Излъгах не 1 млн. българи, а премиера Борисов и няколко бизнесмени в България, които искаха да ме отстранят като председател на партията. Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП. Искате ли да ви кажа колко пари хвърлите в този процес. Не българските граждани, гласували за БСП, а вас уважаеми и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани. Съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не в скоро време", изтъкна лидерът на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

5

order

22.11 2019 в 15:10

Ама туй да не е отбора на "Бистришките тигри" та държавен самолед....аааама де!!!!!

4040

4

jovo

22.11 2019 в 14:43

Със служебното возило по лична работа ,така ли?! АААМА-ха Има закон за използването на служебните возила за лични цели. РЕВИЗИЯ!

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

22.11 2019 в 13:18

И що бе Баце, с партийната субсидийка не си наехте едно авионче от Гела или друг "бизнесмен" от неговата бизнес асоциация КРИБ..
Плащате си, па фактурка с ДДС си вземате.. Да докажете, че парите не са на матряла..
Щото то това, че матрала ви сбира и партийните субсидии за вас не е от значение..
Ма поне в хърватските медии нямаше да "прославят" ква карикатура на държавник си..

12182

2

sawall

22.11 2019 в 13:12

Ако може ГЕРБ да си платят разходите за гориво и амортизация на самолета и нямам проблем. Това е било партийна среща, не държавна работа.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

22.11 2019 в 13:07

А откога, бе Бочко България е член на ЕНП като държава?
Туй една - ПАРТИЯ, цяла държава..
Не го ли изживяхме, още га петолъчката махнахме..
Или по твоя член първи - ДЪРЖАВАТА ТОВА СЪМ АЗ, са ръконодиш..