Борисов се ядоса на Цветанов: ГЕРБ ще прави каквото кажа аз

OFFNews 27 юни 2014 в 10:33 21147 12

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса на заместника си Цветан Цветанов заради сутрешното му изказване по медиите, че ДПС трябва да си починат от властта.

По-рано днес Цветан Цветанов коментира, че ДПС трябва да бъде извадено от властта. Според Борисов заместникът му е бил невнимателен в изказа си, защото е обиден на прокуратурата. Борисов обаче не обясни каква според него е връзката между ДПС и прокуратурата, за да излива Цветанов гнева си върху партията на Местан.

"Цветанов е много тежко обиден на това, което направим прокуратурата към него. Затова аз многократно съм му казвал, че когато се изказва, трябва да внимава и да не ангажира и партията с тази работа. Кой да бъде във властта и кой не - определят само българските граждани", изтъкна Бойко Борисов.

Той коментира, че преди година същите приказки са се чували и за неговата партия, защото БСП, ДПС и "Атака" говорели как ще разбият, разрушат и ликвидират ГЕРБ. Практиката на Борисов показвала, че когато човек не трябвало да си поставя подобни задачи, защото съдбата на партиите зависела само от избирателя.

Попитан дали отговорът му значи, че Борисов все пак си оставя вратичка за преговори с ДПС, бившият премиер се ядоса и изригна срещу заместника си:

"По-постоянен от това как да бъда. Цветанов говори от свое име, вие ме питате и ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да ви го кажа? Цветанов казал. Идете и го питайте Цветанов какво е казал."

Без да отговаря директно на въпроса за ДПС, Борисов заяви, че основната задача за ГЕРБ ще е да съберат достатъчно мнозинство, за да управляват сами.

"Ако е същата ситуация като сега, какво ще правим? Ще оставим БСП, ДПС и "Атака" пак да управляват? Така ли?", попита риторично и многозначително Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!