Борисов постави под въпрос ротацията: Можела да е на 6 март, на 15 или... след 2 дни

Ако трябва да бъдем откровени, в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват, каза лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 16 февруари 2024 в 10:15 2635 4

Бойко Борисов в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново постави въпрос предстоящата на 6 март ротация между кабинета "Денков" и "Габриел". Първо каза, че тя може да се случи на 10 или 15 март, после, че може да е след два дни, а след това - че може и изобщо да не се случи. 

"6 март не е сигурна дата за ротацията. Може да бъде и на 10, и на 15 март. А какво ще стане, ако не му я гласуваме (б.а. оставката)? Денков трябва да забрави егото си. (...) Хайде нека първо да се осъществи ротацията. Може и два дни да остават до нея. Как по-ясно да го кажа?", заяви лидерът на ГЕРБ. 

В кулоарите на Народното събрание пред журналисти той коментира, че от много време в "некоалицията" не се състоят лидерски срещи. Борисов каза, че сегашната формула на управление изисква висока политическа култура. По думите му, след като ГЕРБ са дали подкрепа на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), е логично сега да бъдат питани за решенията по важните въпроси. 

Дали ротацията ще се случи, зависи от това какво предложат Николай Денков и Мария Габриел като областни управители и състав на министерствата. 

Борисов каза, че ПП-ДБ не могат да си мислят, че със 30 депутати ще "извиват ръцете" на ГЕРБ. "Нашите депутати не са пионки и пешки, че да гласуват по някакъв начин", заяви той. 

На въпрос какво е отдалечило т.нар. "сглобка" от ротацията Борисов отговори - "многото приказки" на ПП-ДБ, които всеки ден чертаели червени линии и се рисували като "много хубави". 

"Няма вече църкви и манастири". Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

"Всичко, което е успешно, са те. Където не е - го хвърлят на ГЕРБ. Няма да допусна това. Ако някой си мисли, че еднолично, с 30 депутати, ще извива ръцете на 69 - няма как да се случи. България ми е мила, направих огромни компромиси, но все пак трябва да има някаква култура на управление", отбеляза Борисов. 

"Ако трябва да бъдем откровени, в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Виждате - нищо не се строи, нищо не се прави. Само розови фрази. А като гледам телевизията - виждам само скандал след скандал върви", коментира той.

"Забелязвам страховит приятелски огън от неговите хора по Асен Василев през последните седмици", каза на финала Бойко Борисов, без да уточни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

4

Того

17.02 2024 в 13:41

Докога този престъпник ще задава дневният ред на България?

14469

3

случайно прочетох

16.02 2024 в 11:54

Аман от тоя интригант-илитерат от Банкя, който няма доблест да си признае дете, каво остава за кюлчета....

4038

2

Moirae

16.02 2024 в 11:40

Вчера чухме отвратителнитедуми на директора на Пирогов и днес безпринципния Борисов излиза с протест. И това е само поредното безочие на ГЕРБ$ДПС. Колко още ще си искат?

-1650

1

ob1

16.02 2024 в 10:33

Пък ако и тиквата намагнитят както му се полага може и да не се случи...

 
X

Да помогнем на украинските деца!