Борисов посъветва президента за хибридната война: Да си мерим думите

OFFNews 16 ноември 2015 в 16:17 8663 18

Борисов отговори на президента за руската хибридна война: Да си мерим думите

Аз не съм толкова голям ястреб и не влизам в такива теми, защото балансът в света е толкова крехък, че трябва много внимателно да си мерим думите.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той коментира изказването на президента Росен Плевнелиев пред британския вестник "Индипендънт" за това, че Русия води хибридна война на Балканите. 

По думите на Борисов световният баланс е толкова крехък, "че трябва да си мерим думите". "Дори на срещата на Г-20 всички бяха “прибрани” в изказванията си. Така, че няма да коментирам”, каза Борисов.

По думите му държавата ще инвестира повече пари в сигурност. В същото време имало опасност от орязване на еврофондовете, ако Европа започне да инвестира в сигурност. 

"Мисля, че ще се катализират доста процеси за повече сигурност, повече инвестиции там, което, между другото, е доста притеснително за нашите програми, защото кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Европа няма, в Комисията няма и това много ме притеснява", обясни Борисов.

Той каза, че по отношение на сигурността всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт.

„По отношение на сигурността всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт. В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение”, обясни Борисов, след като откри новата площадка за отпадъци в регионалното депо край аксаковското село Въглен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика