Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

ИДИЛ вкарала 4000 терористи в Европа, твърди анонимен джихадист

Последна промяна на 16 ноември 2015 в 15:08 16261 9

Джихадисти

Снимка “Дейли Експрес“

Сириец, работещ за „Ислямска държава“, разкрива, че терористичната групировка успешно е вкарала в Европа хиляди джихадисти под прикритие. Това пише в. „Дейли Експрес“, позовавайки се на американския информационен сайт BuzzFeed.

Над 4000 стрелци на ИДИЛ са се промъкнали в западните страни сред потока от бежанци. Те били „готови“ да действат из Европейския съюз.

Контрабандистът на ИДИЛ, който е на 30 и няколко години и бил с грижливо подстригана черна брада, разкрил, че продължаващата нелегална операция е напълно успешна.

„Само почакайте“, усмихнал се той.

Смята се, че интервюто му е първото пряко потвърждение за планове на екстремистите да проникнат в западните страни.

Тренирани джихадисти били прекарвани през рехаво пазената граница на Сирия с Турция (близо 900 км), а после продължавали през Гърция за други европейски страни. Това съвпада с маршрута на най-масовите мигрантски потоци.

Тайното инфилтриране било, според дееца на ИДИЛ, начало на по-широк заговор, за отмъщение против Запада заради въздушните удари на водената от САЩ коалиция: „Ако някой ме атакува, аз със сигурност ще му върна удара“.

За разговор с журналист той дал съгласие по препоръка на бивш боец от Свободната сирийска армия, с когото по-рано воювали заедно. Бил получил и разрешение за срещата от свой шеф, наричан в групировката „емир“.

„Има някои неща, които ми е позволено да ви кажа, и някои неща, за които не ми е позволено“, уточнил той.

По време на срещата джихадистът изразил мнение, че бъдещите нападения ще бъдат против западните правителства, а не против граждани. Но той е направил уговорката, че знае малко за подробностите на терористичния заговор.

От текста в „Дейли Експрес“ личи, че сензационното интервю е взето вероятно в Турция. Не е ясно обаче кога е станало това.

Единственото посочване на време е следното: „Разкритието идва след като говорител на „Ислямска държава“ по-рано тази година призова мюсюлманите на Запад да подемат терористични нападения. Ако те имат възможност - беше казал той - „да пролеят и капка кръв“ в Западните страни“, трябва да го направят.

Той е признал, че „Ислямска държава“ е облагодетелствана от щедростта на развитите страни спрямо бежанците. А по пътя си бойците ѝ се възползвали от услугите на местни контрабандисти.

„Те минават като бежанци“, е пояснил джихадистът, който по-рано работел в силите за сигурност на Сирия.

Двама турски трафиканти на хора потвърдили разказаната от него версия.

Единият признал, че е помогнал на повече от десет тренирани бунтовници от „Ислямска държава“ да проникнат в Европа, сякаш търсят убежище.

„Пращам някои бойци, които искат да отидат и да се видят със семействата си – е добавил той. - Други просто отиват в Европа, за да бъдат готови.“

Интервюираният джихадист е казал, че ИДИЛ има амбициозни планове:

„Нашата мечта е да има халифат не само в Сирия, а в цял свят. И ще го има скоро, да бъде Божията воля“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2015 в 10:11

Гледам, пропагандата върви и хората лапат мухи. Лошо..

16.11 2015 в 18:45

Сички чалми-у на Баба спалнята да ги турат...

16.11 2015 в 17:38

"Дойче Веле" не намира връзка между мигрантите и терористите.
ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА ЛЪЖА и ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА след изцепките на Меркел.
А в Германия се чудят и не знаят, къде изцезват безследно с таксита стотици млади и богати мигранти от лагерите за бежанци.
ТОВА СА ДЖИХАДИСТИТЕ-ТЕРОРИСТИ днес в Париж, утре - в друг град.

16.11 2015 в 16:30

"отмъщение против Запада заради въздушните удари на водената от САЩ коалиция" нали американците им давали пари за да правят зулуми, а Путин ги трепал....защо ще отмъщават на спонсора си??? Пак ли от ria.ru са ме излъгали?

"Над 4000 стрелци на ИДИЛ са се промъкнали в западните страни сред потока от бежанци." - като гледам всяко число между 1 и 800 хиляди е ок....може би 800 хиляди е множко ама 4000 е добра цифра.

"Смята се, че интервюто му е първото пряко потвърждение за планове на екстремистите да проникнат в западните страни." - аха значи бомбен атентант при който умират между 5 и 200 човека от ръцете на тия ислямисти е косвено доказателство.....интересно. Според мен данните от интервю са косвени и дори е трудно да се нарекат потвърждение, по-скоро са запаха. А пряко потвърждение е терора в Бургас, Лондон или Париж, където откриваме паспорти,ДНК, автомати и т.н. физически доказателства....

"По време на срещата джихадистът изразил мнение, че бъдещите нападения ще бъдат против западните правителства, а не против граждани" - ще палят райхстага пардон бундестага. Ех защо терористите от БКП им дадоха тая идея. Може би ще гръмнат някоя катедрална църква подобно на шашите храбри комунисти? Щото пък самите правителства са съставени от граждани и не върви някак да ги бомбят, щото са граждани нали?

16.11 2015 в 16:11

Пълни глупости - щели да атакуват правителствата, а не гражданите.. ами хайде де, направо да менкаме с вас прокуратурата, данс и мвр и да ни спасите от ДПС и слугите им.

16.11 2015 в 15:51

Това го знаем и без да ни го казва този сириец. Хубаво е да го набият и в кратуните на на европейските лидери - да ги товарят на кораби тия бежанци и да ги пращат към тия, които създадоха бежанската вълна - янките. А толерастите от антиБългарския Хелзински Комитет да носят по 2 бежанеца на гръб до Вашингтон и да не се връщат повече!

16.11 2015 в 15:36

Това е точно като легендата за генерал Луков, която разправят феновете на Луковмарш.

16.11 2015 в 15:25

.. казах ли ви аз...

16.11 2015 в 15:21

"а един мармот..."

жалки сте !